ANNONS

Amazon planerar europeisk invasion med paketskåp

Amazon planerar europeisk invasion med paketskåp
ADAM MATAN (CC BY-SA 3.0)

E-handelsjätten vill bygga ett nätverk av paketautomater i Europa, åtminstone om man ska tro de jobbannonser som Amazon listat.

ANNONS

Sedan Amazon började rulla ut sina paketautomater under 2011 ska det idag finnas drygt 300 skåp utplacerade i USA och Storbritannien. Nu verkar det som att Amazon har planer på en aggressiv skåp-expansion i Europa.

Under de senaste veckorna har Amazon nämligen publicerat ett antal jobbannonser som tyder på detta, rapporterar Reuters.

Bland annat söker Amazon affärsutvecklingschefer för Amazon Locker i München och Paris, en teknisk verksamhetschef i Luxemburg, samt nätverks- och utvecklingschefer i Luxemburg, München och Paris.

Billigare leveranser

Idag erbjuder e-handelsjätten, utöver Storbritannien, kunder i Tyskland att hämta ut sina Amazonköp i olika paketautomater. Dessa är dock inte Amazons egna utan ägs antingen av Deutche Post eller Hermes Logistics. I somras meddelade e-handlaren även att man ville rulla ut sina automater i Frankrike.

Att Amazon vill placera ut sina skåp runt om i europeiska städer beror dels på att man vill ge sina kunder fler alternativ, men det ses även som ett sätt att sänka leveranskostnaderna.

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.