ANNONS

Delivery Hero till börsen med buller och bång

Delivery Hero till börsen med buller och bång
Niklas Östberg var med och grundade Delivery Hero

Bolaget förbereder noteringsemission på över 4 miljarder kronor.

ANNONS

Matleveransföretaget Delivery Hero, vars ena medgrundare är svenske Niklas Östberg, ska nu till slut börsnoteras. I höstas kunde vi berätta att företaget skjutit på sitt börsintåg ännu en gång, men de senaste dagarna började ryktena åter surra. Nu bekräftar företaget själva att det hela är på gång, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Ägarna säljer sina aktier

Noteringen kommer enligt företaget att ske på Frankfurtbörsen under de närmsta månaderna genom att en noteringsemission om 4,4 miljarder kronor utlyses. Samtidigt ska de befintliga ägarna sälja en del av sina aktier.

- Det här är ett stort steg för oss och för hela den europeiska tech-scenen, säger Niklas Östberg.

Delivery Hero ägs till 35 procent av Rocket Internet, som i sin tur har svenska Kinnevik som största ägare. Dessutom är svenska Onlinepizza, som i våras fick en ny VD, ett dotterbolag till Delivery Hero.

Delivery Hero grundades i Berlin 2011 och har vuxit snabbt sedan dess. Idag har företaget över 6000 anställda och deras digitala plattform för att beställa mat på nätet finns i 40 länder runt om i världen.

Michell Grönlund

Tidigare jobbat på både lokala och rikstäckande nyhetsmedier inom tidning, radio och TV. Utbildad journalist och researcher.  michell@ehandel.se