ANNONS

Jack Ma till Löfven: "Vill se tusentals svenska märken på våra plattformar"

Jack Ma till Löfven: "Vill se tusentals svenska märken på våra plattformar"
Löfven och Ma vill se nya samarbeten
Foto: Fredrik Uddenfeldt

Statsminister Stefan Löfven har träffat Alibabagrundaren Jack Ma.

ANNONS

När det i dag blev dags för “Kaimen - The Swedish Brand Store” att lanseras på kinesiska Tmall var både Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) och Alibabas grundare Jack Ma på plats. 

Under toppmötet framkom det att Jack Ma gärna vill se fler svenska företag på sina plattformar.

- Runt 80 svenska varumärken använder redan våra tjänster. Men jag tycker det borde vara 8 000 stycken, sade han enligt Dagens Industri.

Samtalade om jultomten

Dagens Industri rapporterar att stämningen var lättsam under dagens medieuppbåd, och att de två höjdarna hann med att prata om allt ifrån var jultomten egentligen bor till att Jack Ma tyckte att kinesiska ungdomar borde besöka ishotellet i Jukkasjärvi.

- Tack så mycket, herr statsminister, för att ni besöker oss i Hangzhou. Jag vet att ni har ett tajt schema och som styrelseordförande beklagar jag att jag inte hade möjlighet att välkomna er, sade han enligt Expressen till sin svenska gäst under besöket.

"Svenska företag kända för kvalitet"

Jack Ma, som enligt uppgift räknas till Asiens rikaste man, tycker att svenska märken signalerar kvalitet.

- Kina kommer snart ha 500 miljoner människor i medelklassen. Kina behöver bra produkter, Kina behöver bra tjänster. Svenska företag är kända för hög kvalitet, sade han.

Enligt Yuchen Wu, som är kommunikationschef på Sveriges ambassad i Peking och dessutom den som har gett oss bilden, samtalade ministern och e-handelsgiganten “ivrigt om nya samarbeten på Alibabas e-handelsplattformar”.  Han hänvisar dock till Stefan Löfvens presstjänst för ytterligare kommentarer. 

Ehandel.se har sökt Stefan Löfvens presskontakt för en kommentar om hur statsministern upplevde mötet med Jack Ma, samt om varför han vill se fler samarbeten med Alibabas plattformar.