ANNONS

Kunderna bytte badshortsen mot spenderarbyxorna

Kunderna bytte badshortsen mot spenderarbyxorna
Kunderna har lämnat stranden

Månadsanalysen är här.

ANNONS

Nu är äntligen sommaren ett minne blott, det rapporterar analysavdelningen efter att ha tittat på siffrorna för augusti månad. I början av sommaren fick svensk e-handel en kalldusch när värmen slog till, och temperaturerna har sedan dess för det mesta legat över det normala.

LÄS ÄVEN: Det fina vädret stryper den svenska e-handeln

Trots att det fortsatt har varit varmt i augusti så har e-handeln åter gått tillbaka till det normala, med en hälsosam orderingång och fin omsättningsökning.

- I augusti nådde månadsmedeltemperaturen över två grader högre än normalt på många ställen. Detta jämfört med juli, då det var mer än fem grader över det normala i stora delar av landet och inte lägre än tre och en halv. Att utvecklingen saktade ner i juli skyller vi alltså på temperaturen. Och att intäkterna når högre i augusti tackar vi alltså den avslutade semestern för, skriver Joakim Andersen, indexansvarig på Ehandel.se.

Intäkerna för svensk e-handel steg med 19 procent under augusti månad, jämfört med samma period i fjol. Antalet order ökade samtidigt med 18 procent och trafiken till nätbutikerna växte med 19 procent.

Mer om detta, samt lite fina grafer, finner ni i dagens Analysbrev. Ett brev som även går att prenumerera på via denna länk.

Julius Gunnilstam

julius@ehandel.se