ANNONS

Nu är Bygghemma på börsen - så blev aktiepriset

Nu är Bygghemma på börsen - så blev aktiepriset
Mikael Olander, vd Bygghemma

"Vi är väldigt nöjda med det stora intresset".

ANNONS

Nyligen berättade vi att Bygghemma hade bekräftat att de som bäst förberedde sin börsintroduktion.

LÄS ÄVEN: Bygghemma bekräftar: Går live på börsen den 27 mars

Nu är den stora dagen alltså kommen och priset blir, ungefär som förutspått, 47,50 kronor per aktie. Det motsvarar ett marknadsvärde på Bygghemma Group om cirka 5 100 miljoner kronor, enligt koncernen.

- Erbjudandet omfattade 29 647 660 aktier, varav 7 368 421 nya aktier emitterades av Bolaget. Återstående 22 279 239 aktier erbjöds av befintliga aktieägare i bolaget i enlighet med vad som framgår av prospektet. Erbjudandet av nya aktier har tillfört Bygghemma Group en bruttolikvid om cirka 350 miljoner kronor och en nettolikvid om cirka 321 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

"Ser fram emot att fortsätta att växa"

Stockholmsbörsen öppnade klockan nio och fyra minuter senare började värdet på aktien att sjunka. I skrivande stund ligger det på cirka 45 kronor per aktie. 

Bygghemmas vd Mikael Olander menar att intresset för introduktionen har varit stort.

- Vi är väldigt nöjda med det stora intresse som har visats för Bygghemma Group under noteringsprocessen och över vår starka ställning som den största onlinebaserade återförsäljaren av hemförbättringsprodukter i Norden. Vi ser fram emot att fortsätta att växa och utveckla Bolaget, nu i en noterad miljö, säger han.

Michell Grönlund

Tidigare jobbat på både lokala och rikstäckande nyhetsmedier inom tidning, radio och TV. Utbildad journalist och researcher.  michell@ehandel.se