ANNONS

Urb-it expanderar och levererar macarons i Paris

Urb-it expanderar och levererar macarons i Paris

Den svenska leveranstjänsten plockade nyligen in 15 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda och har nu smyglanserat i Paris.

ANNONS

Leveranstjänsten Urb-it, som lanserades julen 2014, hade stora planer för 2015. Målet var att företaget skulle spridas till fler europeiska storstäder och i våras planerade man att ta in ytterligare 100 miljoner kronor, utöver de 55 miljoner man plockat in tidigare, i extra finansiering.

De planerna fick skjutas på framtiden men i oktober gjorde Utb-it en nyemission och fick i samband med det in 15 miljoner kronor. Kapital som nu används för att smyglansera tjänsten i Paris i samarbete med Ladurée, ett konditori världskänt för sina macarons.

– Vi testar modellen, rekryterar personal och gör en lansering successivt när vi får ombord handlare, säger Mats Forsberg, medgrundare och vd för Urb-it till nyhetssajten Breakit.

London står på tur

I Sverige har ett 40-tal kunder anslutit sig till leveranstjänsten och nyligen lanserades kampanjen Urba Julen tillsammans med Bibliotekstan, ett shoppingdistrikt i Stockholm. Under första kvartalet nästa år kommer Urb-it att lansera i London, man har även kikat på möjligheterna i Köpenhamn.

– Det är möjligt att vi kommer att lansera där senare under nästa år, men det kan också bli en annan stad. Det enda vi bestämt nu är Paris och London. Vilken eller vilka städer som kommer därefter beslutas under kvartal ett, säger Mats Forsberg.

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.