ANNONS

Zalando testar gratis returer inom en timme

Zalando testar gratis returer inom en timme

E-handelsföretaget lanserar en ny returtjänst i Storbritannien där kunder kan skicka tillbaka oönskade varor och få dem upphämtade inom en timme.

ANNONS

Zalando har under det senaste året investerat stort i teknik och nya funktioner som ska inspirera och underlätta för kunderna att hitta vad de söker på sajten. Nu slår man även ett slag för att underlätta returerna enligt Retail Week.

E-handelsföretaget testar just nu en ny returtjänst i Storbritannien som man kallar My Returns on demand. En tjänst som innebär att ett bud kommer och hämtar upp det som ska skickas tillbaka, samma dag, eller när helst det passar inom en tidslucka på 60 minuter som kunden själv väljer.

Kortar ner leveranstiderna

Tjänsten testas i Londonregionen till och med den 18 oktober då konsumenterna kommer att kunna använda servicen utan kostnad. Samtidigt meddelar modehandlaren att man trimmar sina leveranstider på hela den brittiska marknaden och nu erbjuder leverans inom 2-4 dagar, till skillnad från tidigare 3-6 dagar.

– Vi strävar alltid efter att förbättra köpupplevelsen och skapa det mest relevanta erbjudandet för våra kunder, säger Dalbir Bains, Zalando.

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.