ANNONS

Här är Dustins nya robotlager - hanterar 1600 orderrader i timmen

Full fart hos Dustin i Rosersberg

AutoStore är nu i drift på centrallagret.

ANNONS

Dustin skruvar upp tempot på centrallagret i Rosersberg, norr om Stockholm. Element Logics system AutoStore är nu på plats och lagret kan nu hantera inte mindre än 1600 orderrader i timmen, vilket motsvarar 75 procent av alla kundorder.

Totalt är det 60 robotar som ska plocka varor bland 35 000 backar. Systemet har också sparat plats och bidragit till 15 procent högre lagerkapacitet.

Med det automatiserade lagret ska vi fortsätta leverera kundnöjdhet på högsta nivå. Vi kommer bland annat att kunna hantera order senare på dagen och därmed korta leveranstiderna för de nordiska kunderna. Ett effektivt och automatiserat logistikkoncept är dessutom en viktigt framgångsfaktor för att behålla och stärka vår ledande position på marknaden och fortsätta skapa tillväxt, säger Jenny Ring, EVP Supply Chain på Dustin, i ett pressmeddelande.

Beslutet om investeringen i robotsystemet togs i höstas och bygget påbörjades i februari. Nu är det alltså i full gång och satt i produktion.

AutoStore passar e-handeln väldigt bra och just den här modellen är som klippt och skuren för Dustin. Vi har ett väldigt stort sortiment med cirka 255 000 produkter, där merparten av artiklarna är relativt små, säger Jenny Ring.