ANNONS

De lanserar e-handel för stadskärnan - "lokala proffs"

Hanna Candell, vd på Helsingborg City, och Emma Salomonsson, projektansvarig Helsingborg City

"Det känns spännande".

ANNONS

Att kunna erbjuda e-handel har närmast blivit en överlevnadsfråga. Därför gör nu Helsingborg City slag i saken och lanserar en plattform där invånarna kan e-handla från sina lokala butiker och få leveransen hem till dörren samma dag, så länge beställningen lagts innan 17.00.

Arbetet med en e-handelsplattform drog igång i höstas och accelererades när restriktionerna hårdnade.

Vi lanserar handelsplattformen i slutet av veckan och förstudien för att ta fram den digitala stadskärnan fortsätter parallellt. Beslutet om att påskynda processen var enkelt när vi såg att antal besökare minskade i city och utmaningarna för våra verksamheter ökade. Det känns spännande att lansera plattformen och vi hoppas att helsingborgarna nyfiket stöttar oss i det här, säger Hanna Candell, vd på Helsingborg City, i ett pressmeddelande.

Totalt har 13 verksamheter anslutit sig i dagsläget, men fler ska det bli slår man fast.

Plattformen är ett sätt för oss att testa en gemensam digital lösning för stadskärnan. Vi vill att den ska spegla stadskärnan och därför har det varit viktigt att lyfta fram våra lokala proffs och att känslan ska vara densamma som om du befinner dig i city, säger Emma Salomonsson, projektansvarig Helsingborg City.

Den nya plattformen kommer att lanseras inom kort. Men något exakt datum för invigningen har man inte presenterat.

Håll koll i Helsingborg Citys kanaler! skriver Helsingborg City på sin hemsida.

Uppdatering: E-handeln lanserades dagen efter artikelns publicering.