ANNONS

Cervera förvärvas av norsk koncern - "vi är mycket nöjda"

Peter Rimbäck, vd på Cervera, välkomnar de nya ägarna

Accent Equity säljer den svenska storkedjan till grannlandet.

ANNONS

Cervera har gått som tåget under pandemin och det har inte passerat den norska koncernen Kibord obemärkt förbi. De väljer nämligen att förvärva den svenska kedjan från Accent Equity.
Kibord äger även Kitch'n, Tilbords och grossistföretaget Home Brands. Man är just nu in i en process för att ändra koncernnamnet till det sistnämnda.

Vi är mycket nöjda med förvärvet. Cervera kompletterar våra nuvarande portföljbolag med sin imponerande e-handelstillväxt och sin starka närvaro på den svenska marknaden. Vår vision med Home Brands är att vara nummer ett på köket inom de marknader vi agerar på, och Cervera hjälper oss att bli det även i Sverige, säger Tore Thorstensen, styrelseordförande i Kibord, i ett uttalande.

Inte undra på att han är nöjd. Efter köpet blir Kibord, som alltså snart byter namn till Home Brands, Nordens största nischaktör för produkter till köket.

"Tar tydligt marknadsandelar"

Cervera har 70 butiker i Sverige, driver e-handel och har vuxit med totalt 34 procent under de senaste månaderna. Allra bäst har e-handeln gått - där har man sett en tillväxt på 195 procent.

Vi välkomnar Home Brands som ny ägare och ser fram emot att bidra till att bygga upp en riktigt stark koncern inom köket och hemmet. De senaste åren har vi lagt ner hårt arbete på att förbättra vårt kunderbjudande i båda kanalerna, öka vår synlighet och relevans i digitala kanaler, samt förbättra vår service. Vi tar tydligt marknadsandelar i båda kanalerna, vilket är det bästa kvittot vi kan få på att kunderna verkligen gillar det vi gör, säger Peter Rimbäck, vd för Cervera.