ANNONS

Han blir Granits nya VD: "En oslipad diamant"

Thomas Dunaker

"Ser fram emot att frigöra den fulla potentialen".

ANNONS

Inredningskedjan Granit, som ägs av koncernen Bergendahls, har rekryterat en ny vd. Caroline Hjelte har lett bolaget i drygt två år, men valde i april att lämna sin vd-post. Nu har ledningen utsett Thomas Dunaker till hennes efterträdare.

LÄS ÄVEN: Bergendahls vd om förvärvet: ”Gjort allt rätt”

Jag är mycket glad över att Thomas tar uppdraget som vd för Granit. Han har en gedigen erfarenhet inom retail och jag är övertygad om att han med team kommer att fortsätta stärka Granits koncept och marknadsposition på ett framgångsrikt sätt, säger Lars Ljungälv, koncernchef Bergendahls & Son, i ett pressmeddelande.

Thomas klev in i bolaget i november 2020 som CFO. Dessförinnan har han bland annat varit Global CFO för Gant och CFO inom både Synsam och JC Jeans Company.

Det är en ära att få leda Granit vidare på den förändringsresa som har inletts. I mina ögon är Granit är en oslipad diamant i många avseenden, säger Thomas Dunaker och fortsätter:

Granit har ett starkt varumärke, ett etablerat lönsamt butiksnätverk och en stark entreprenörsanda. Jag ser väldigt mycket fram emot att frigöra den fulla potentialen tillsammans med mitt team.

Thomas tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.