ANNONS

Efter noteringen: Vuxen-handlaren köper sport-färsking

Michael Ahlén är vd och medgrundare av Vuxen.se
Vuxen/Skärmdump

"En symbolisk summa".

ANNONS

I måndags ringde Michael Ahlén i klockan. Han är vd för och medgrundare av Purefun Group AB, som driver Vuxen.se – som säljer vuxenleksaker.

Vad var det då för klocka han ringde i? Jo, börsklockan.

Sedan noteringen på First North i veckan har aktien rört sig ganska mycket i sidled. Men på onsdagseftermiddagen var den upp med hela 12 procent och handlades för 28 kronor. Det kan jämföras med en startkurs på 25 kronor i måndags.

LÄS ÄVEN: På måndag ringer han i klockan – så tog sig Vuxen.se till toppen

I en färsk, längre intervju med Ehandel sa Michael Ahlén bland annat så här om börsnoteringen:

Vi kommer inte att göra en tiodubbling i värde utan det är mer en stabil investering. Man kommer inte att förlora 90 procent för att vi misslyckas med att ta fram en ny cancermedicin eller så.

"Tar över stafettpinnen"

Och nu, bara ett par dagar efter noteringen, så släpper Purefun ännu en stor nyhet. Bolaget köper Mighty Solo, en e-handlare som säljer träningskläder för kvinnor. Det framgår av ett pressmeddelande. Försäljningen är inriktad mot Norden och stora kategorier i sortimentet är tränings-tights och sport-BH:ar.

Jag är otroligt glad att vi fått möjligheten att ta över stafettpinnen för varumärket Mighty Solo till en symbolisk summa, ett ungt varumärke som har otroligt fina recensioner på Trustpilot och Google Reviews för sina omtyckta träningskläder, kommenterar Michael Ahlén.

Relanserings-dags

Men det har inte kostat skjortan. Purefun köper det relativt nystartade bolaget för blott 200 000 kronor. Efter uppköpet är planen, enligt pressmeddelandet, att relansera varumärket på en ny e-handelsplattform, framgår det. Det ska också tas fram nya kollektioner.

Nästa lansering är planerad till i mitten av sommaren. Purefun tar över Mighty Solos lager, logitisk, kundtjänst och digitala marknadsföring.