ANNONS

Gina Tricot drar till Island: "Oerhört spännande"

Ted Boman, vd på Gina Tricot

Modekedjan expanderar med e-handel och butik i isländska Reykjavik.

ANNONS

Gina Tricot, med cirka 150 butiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland, täpper nu till det sista svarta hålet på sin nordiska karta. Den svenska modekedjan lanserar idag en lokal version av sin e-handel på Island, och till hösten planerar man även att öppna en fysisk butik i Reykjavik.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra oss och att bli bättre på ett hållbart sätt. Strukturen i Gina Tricot har lett till att vi nu adderar Island som en av våra marknader, vilket är oerhört spännande för oss, säger Ted Boman, vd för Gina Tricot.

Den isländska e-handelssajten, ginatricot.is, lanseras genom ett franchiseavtal med isländska Lóu D Kristjánsdóttir och Albert Þór Magnússon, som tidigare introducerat andra svenska koncept på Island.

Det här innebär att de isländska kunderna kommer att få tillgång till hela modekedjans koncept inklusive Gina Tricot Home och Gina Tricot Young, både på nätet och i butik.

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.