ANNONS

Babyworld i rekonstruktion: "En likviditetssvacka"

Dennis och Nathalie Söderqvist, grundare av Babyworld

"Orsakat av minskat barnafödande".

ANNONS

Babyworld har gått som tåget under flera år med en topp på 347 miljoner kronor i omsättning 2021. E-handlaren, som säljer barn- och bebisprodukter, flaggade dock redan i höstas för att framtiden skulle bli tuffare.

Bland annat på grund av yttre omständigheter som kriget i Ukraina och en stigande inflation. Och tufft verkat det ha blivit för nu har snabbväxaren satts i rekonstruktion, rapporterar Market.

Den omedelbara orsaken till rekonstruktionen är en likviditetssvacka, orsakat av minskat barnafödande, dämpad efterfrågan, tuffare ekonomi för barnfamiljer och kraftigt höjda hyror, säger Babyworlds nytillträdde vd, Peter Bondelid, i en kommentar.

Babyworld grundades av Dennis och Nathalie Söderqvist 2015 och förutom e-handeln så har man elva fysiska butiker. Peter Bondelid, som tidigare varit vd för Brothers, tillträdde som vd för Babyworld med uppdraget att leda e-handlaren genom rekonstruktionen.

Tidigare i höstas gick även konkurrenten Babyshop in i företagsrekonstruktion.

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.