ANNONS

Last mile-bolagen slänger ut leverantören: "Skadat förtroendet"

Airmee och Budbee säger upp avtalen.

ANNONS

Last mile-bolagen Airmee och Budbee bryter med underleverantören Ripro Holding, som båda bolagen använt sig av. Beslutet kommer efter att Arbetaren och Di granskat bolaget och avslöjat att Ekobrottsmyndigheten utreder företrädare för leverantören.

Vår utredning har inte visat på något som kan härledas till brottslighet. Men de misstankarna som gäller företrädare för bolaget har skadat förtroendet. Även om anklagelserna handlar om förehavanden i ett annat bolag så har vi valt att säga upp kontraktet, säger Elin Morales Härén, vd på Airmee, i ett pressmeddelande.

Avtalet löper dock enligt uppsägningstid och avslutas den 18 februari 2024.

Ripro Holding har runt 50 budbilar och anställda. Ägaren ska vara en 70-årig rumänsk medborgare. Men enligt en talesperson, som säger sig vara operativt ansvarig, ska ägaren inte befinna sig i Sverige och dessutom vara väldigt sjuk.

Man tycker också att turerna kring bolaget inte varit rättvisande.

Det finns en massa andra åkerier som inte sköter sig. Vi kan däremot visa att alla skatter och avgifter har betalats in helt i enlighet med reglerna, säger mannen till Di.

Budbees avtal med bolaget är alltså också avslutat och går ut om tre månader. Bolaget vill dock inte gå in på specifika detaljer om varför man valt att bryta samarbetet.

LÄS ÄVEN: Airmees leverantörer misstänks för ekobrott: "De bryr sig inte"