ANNONS

Last mile-jätten har landat kollektivavtal: "En positiv dag"

Fredrik Hamilton, vd på Instabee, och Tommy Wreth, förbundsordförande i Transport

Omfattar samtliga anställda förare och medarbetare på terminaler.

ANNONS

Last mile-branschen har omgärdats av rapporter om dålig arbetsmiljö och undermåliga arbetsvillkor. En av lösningarna som förts fram är kollektivavtal och nu har Instabee tecknat just ett sådant med Svenska Transportarbetareförbundet.

Det innebär att samtliga anställda förare och medarbetare på terminaler för Budbee och Instabox nu omfattas av kollektivavtalet.

Jag är stolt över det engagemang och arbete som organisationen har visat för att få allt på plats inför den här dagen och är nöjd med att vi nu omfattas av ett kollektivavtal för en betydande del av våra medarbetare. Det här har betydelse inte bara för oss utan för hela vår del av branschen, säger Fredrik Hamilton, vd och medgrundare Instabee, i ett uttalande.

En avsiktsförklaring skrevs på i mars med planen att allt skulle vara klart till oktober och så blev också fallet. I och med att allt är på plats är Instabee även medlem i Biltrafikens Arbetsgivareförbund, som är en del av Transportföretagen.

Den svenska partsmodellen har återigen levererat. Det är nu tydligt att den svenska modellen även fungerar i moderna bolag. I dag är en positiv dag för de anställda i Instabee och även för branschen i stort, säger Tommy Wreeth, förbundsordförande i Transport.