ANNONS

Shopifys e-handlare satte mustigt Black Friday-rekord: "Episkt"

Harley Finkelstein, President Shopify

"Ännu en till historieböckerna".

ANNONS

Black Friday är över, men än så länge har det inte dykt upp allt för många rapporter om hur det faktiskt har gått för e-handlarna där ute. En aktör som däremot delar med sig av lite data är Shopify, och det ser ut att ha gått riktigt bra.

LÄS ÄVEN: Siffrorna är inne – Black Friday 2023 ökade: “Roligt att se”

Plattformsleverantören meddelar nämligen glatt att e-handlarna på Shopify återigen satt nytt rekord med en sammanlagd försäljning, mätt i GMV, på 4,1 miljarder dollar. Lite drygt 42,7 miljarder svenska kronor. En ökning med 22 procent jämfört med i fjol.

Ännu en episk, rekordstor Black Friday till historieböckerna för Shopifys e-handlare. Världen slöt upp för våra handlare och spänningen bara ökar med Cyber Monday fortfarande kvar, säger Harley Finkelstein, operativ chef för Shopify, i en kommentar.

E-handel över gränserna

Enligt Shopifys siffror var de hetaste kategorierna under Black Friday-perioden, som sträckte sig från den 23 till den 25 november, kläder, personlig vård och smycken. Sammanställningen visar också att den genomsnittliga kundkorgen landade på drygt 110 dollar, cirka 1 150 svenska kronor.

E-handlare i USA, Storbritannien och Kanada stod för den högsta andelen av försäljningen med städer som Los Angeles, New York och London i topp. Man konstaterar också att drygt 15 procent av alla beställningar skedde över landsgränserna.

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.