ANNONS

Ny marknadsplats gör det enklare och mer transparent att anlita konsulter

OpenTalent konsult marknadsplats

I ett snabbt föränderligt affärslandskap står företag inför dubbla utmaningar: att snabbt hitta och anlita kvalificerade konsulter samt att navigera på en marknad som präglas av ineffektivitet och brist på transparens. Samtidigt kämpar konsulterna med att hitta meningsfullt arbete som värderar deras expertis och prestationer på rätt sätt, vilket leder till en bransch som är mogen för nyskapande.

ANNONS

Med OpenTalent kommer företag att få tillgång till en marknadsplats där de enkelt kan söka, hitta och anlita konsulter med kompetens inom e-handel, digitalisering och digital marknadsföring.

”Jag pratar med en ofantlig mängd e-handlare och ledare i branschen och det jag hör väldigt ofta är att man vill ha en mer transparent, öppen och trovärdig process när det kommer till att anlita konsulter. Många gånger får man inte välja konsult, man får en konsult som är ”good enough” eller en konsult som helt saknar verifierad kompetens inom det efterfrågade området. Med OpenTalent vill vi bygga en transparant marknadsplats där köparen av konsulttjänster får ta del av ett större utbud av konsulter och där konsulterna genomgått flera steg av verifiering. På detta sätt kan vi säkerställa att vald konsult är en bra match för organisationen samt har den kunskap som hen utger sig för att ha.” säger Sanny Malmberg en av grundarna till OpenTalent

På OpenTalent ska de bästa konsulterna i branschen kunna hittas. De flesta konsulterna vid lanseringstillfället är konsulter i egna bolag, men med tiden kommer allt fler att anställas av OpenTalent eller att komma från externa konsultbolag. Redan under första verksamhetsåret räknar de med att få in flera hundra konsulter i marknadsplatsen.

”Vi som grundat OpenTalent driver sedan tidigare ett marknadsledande rekryteringföretag inom e-handelbranschen, E-commerce Recruit, vilket gör att vi redan vid start har ett enormt kandidatnätverk, en stor kundbas och vi har en oslagbar räckvidd med aktiviteter såsom E-star Awards och podden E-commerce Success samt våra branschsamarbete med exempelvis Ehandel.se.”, säger Jonny Rosengren, Marknadsansvarig och en av grundarna till OpenTalent.

Det stora värdet som OpenTalent kommer att bidra med är att de kommer att agera tillväxtmotor när företag är i behov av kvalitativ personal för korta eller långa behov. Genom att samla konsulter på ett ställe blir det en enklare och en mer öppen process att hitta en konsult. Genom att konsulternas kompetens valideras och att de betygssätts efter varje uppdrag så skapas en effektiv och transparent marknadsplats där samarbete kan ingås under rätt förutsättningar.

För att hitta en konsult så lägger uppdragsgivaren gratis upp en uppdragsbeskrivning på marknadsplatsen. De kan sedan välja att antingen matcha kraven i beskrivningen med konsultdatabasen genom en AI-matchning baserat på profilens data och tillgänglighet eller låta konsulterna skicka in en intresseanmälan för uppdraget. När uppdrag aktiveras på marknadsplatsen så skickas automatiskt en notis till alla konsulter med rätt kompetens, vilket gör processen snabb och effektiv.

”En trend som vi tydligt ser är att allt fler specialister och seniora profiler i e-handelsbranschen gärna vill arbeta som konsulter. Det som hindrar dem är ofta rädslan över att man kanske inte hittar ett uppdrag. Här är jag övertygad om att vi kan vara en trygghet och en katalysator i deras steg ut i konsultlivet”, säger Sanny Malmberg.

Läs mer om OpenTalent.

__

OpenTalent ska vara Sveriges ledande marknadsplats med verifierade och kvalitativa konsulter inom e-handel och digital marknadsföring. OpenTalent grundades av Sanny Malmberg och Jonny Rosengren, som även ligger bakom rekryteringsföretaget E-commerce Recruit (grundat 2019).

E-commerce Recruit

E-commerce Recruit är ett search och rekryteringsföretag som specialiserat sig på kompetenser inom e-handel och digitalt! Vi finns i hela Sverige med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp med rekrytering, search eller konsulter som har digital kompetens.