ANNONS

Varslade 150 anställda - nu vill de fylla kassan med 1 miljard

Chris Poad, koncernchef Oda Group

Värderingen faller kraftigt för matjätten.

ANNONS

Oda Group Holding, som nu innefattar både Oda och Mathem, är på desperat jakt efter lönsamhet. Efter att ha meddelat att man säger upp 150 tjänster tidigare i veckan står det nu klart att man också ber storägarna om mer pengar.

Detta ska ske genom en emission och målet är att plocka in en miljard kronor, rapporterar E24. Storägarna Kinnevik, Summa Equity, Verdane och Axfood har redan åtagit sig att tillsammans stoppa in 500 miljoner kronor, där över 400 miljoner redan är finansierat genom brygglån.

Kinnevik är alltjämt största ägare med 27 procent, medan Summa Equity och Verdane har 22 procent vardera. Samtliga i den trion ska ha uttryckt att de vill köpa aktier motsvarande deras nuvarande ägarandel i emissionen.

Samtidigt konstateras att värderingen på Oda Group faller igen, den här gången från 1,9 till 1,25 miljarder kronor.

Värderingen är satt i samarbete med våra finansiella rådgivare och är baserad på förväntat marknadsvärde, säger Chris Poad, nybliven koncernchef för Oda, till E24.

De som vill teckna sig i emissionen har nu en vecka på sig, fram till den 14 juni och Oda har satt minst 800 miljoner kronor som nedre gräns för att den ska genomföras.