ANNONS

Foodora vill anställda 16-åringar – som kör EPA

Foodoras vd Hans Skruvfors
Foodora/Pressbild

"Ge dem en chans".

ANNONS

16-åringar som levererar mat och andra varor, under Foodora-flagg. Det ska bli verklighet om företaget får bestämma, enligt ett pressmeddelande. Snittlönen för EPA-förarna skulle landa på omkring 170 kronor i timmen.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda ännu fler människor, och speciellt yngre, möjligheten att arbeta hos oss. Att köra EPA-traktorer är populärt bland ungdomar, och vi vill ge dem en chans att göra något produktivt och tjäna pengar samtidigt, kommenterar vd:n Hans Skruvfors.

Inte lagligt än

Men det återstår en hel del arbete innan EPA-visionen kan bli verklighet. Foodora vill nu tillsammans med myndigheter hitta en lösning som gör det möjligt att använda EPA-traktorer utan släp för leveranser. Det är i dagsläget inte möjligt.

Foodora är engagerade i att skapa fler arbetstillfällen och att vara en drivkraft för positiv förändring i samhället. Jag hoppas att genom fortsatt dialog med relevanta myndigheter kunna skapa de förutsättningar som krävs för att anställa 16-åringar som EPA-förare, kommenterar Daniel Gustavsson Raba, operativ chef foodora