ANNONS

Petbuddy växer med förvärv - köper känt varumärke

Alex Retzlik, Alexander Baumann (numer vd för Sweef) och Erik Gustafsson, grundare av Petbuddy Group

"Passar perfekt in i vår vision".

ANNONS

Petbuddy group expanderar och man gör det med ett förvärv. De har plockat på sig Thrive Pet Food, som beskrivs som ledande i Europa inom frystorkade produkter. De ska även ha ett brett utbud av våtfoder för katter och hundar. Vad köpeskillingen uppgår till framgår dock inte.

Thrives innovativa sortiment och ledarskap inom frystorkade produkter passar perfekt in i vår vision. Vi är redo att göra betydande investeringar i Thrive för att etablera det som en global ledare, säger Alexander Retzlik, vd för Petbuddy Group, i en kommentar.

Målet är nu att introducera och växa Thrive på nya marknader. Man ska även nyttja synergier inom försäljning, distribution och produktion för att säkerställa en hållbar tillväxt.

Petbuddygroup säljer redan till över 50 länder, vilket kommer att bli ett stort lyft för Thrives räckvidd.

Vi brinner för att använda de bästa tillverkningsprocesserna och ingredienserna för att ge husdjur det bästa livet. Vårt mål är att skapa varumärken som djurägare kan lita på och som husdjuren älskar, säger Erik Wide Gustafsson, medgrundare av Petbuddy Group.

För den som inte är bekant med Petbuddy Group, så bedriver de en rad webbutiker med egna varumärken för djurfoder och djurhälsa. Bland annat Buddy Pet Foods, Little BigPaw och Buddy Care. De säljer även sina produkter via återförsäljare.