ANNONS

E-handel vs taxfree - det är billigast: "Är solklart"

"Bör dubbelkolla online".

ANNONS

Det råder semestertider och det kan betyda shopping i taxfree-butiker för många konsumenter när man ska hitta fynd. Men hur bra står sig taxfree-shoppingen mot att göra motsvarande inköp online?

Det har Prisjakt tagit reda på genom att titta närmare på 720 produkter som säljs hos Stockholm Duty Free på Arlanda flygplats och sedan jämföra dem mot de lägsta priserna i e-handeln.

Där visade det sig att 82 procent, alltså 593 av 720 varor, faktiskt var billigare online. I 398 fall ska priset varit minst 100 kronor billigare.

Det är solklart att den prismedvetna konsumenten bör dubbelkolla priset online innan hen slår till i taxfree-shoppen. Trots att man som resenär kan få en känsla av ett fint erbjudande på flygplatsen, är det sannolikt att man ofta gör ett bättre kap på nätet, säger Isabella Ahmadi, konsumentexpert på Prisjakt, i en kommentar.

Särskilt inom kategorin parfymer sticker e-handeln ut som det bättre alternativet för den som letar fynd. Här var nio av tio produkter billigare online.

Det här betyder dock inte att det inte finns klipp att göra i taxfree-butiken. Faktum är att 16 varor var minst 20 procent billigare där än online. Men å andra sidan var 455 varor på nätet minst 20 procent billigare än på taxfree.

Under sommaren är många gärna spontana och vill sätta guldkant på tillvaron. För att inte få en bitter eftersmak är det klokt att jämföra olika butikers priser, kolla upp produktens prishistorik och ha koll på sitt köputrymme, säger Isabella Ahmadi.