ANNONS

E-handelsraketen fortsätter att öka: “Lyckats bra med synligheten”

Kepsmagasinet fortsätter att växa
Skärmdump
Men visar rött på sista raden.

Familjeföretaget Kepsmagasinet utsågs i fjol till en av årets e-handelsraketer när man hamnade på plats 51 i topp 100-listan. Den listan baserades på siffror från 2022 års bokslut, där Kepsmagasinet ökade med 112 procent till 2,8 miljoner kronor. En omsättning man levererade med lönsamhet.

ANNONS

Företaget konkurrerar med exempelvis Hatstore, ett bolag som närmar sig 400 miljoner kronor. Nu har 2023 års siffror trillat in för den mindre utmanaren Kepsmagasinet och tillväxttakten avtar, men bolaget fortsätter att öka.

Omsättningen har fortsatt öka då bolaget har lyckats bra med synligheten på nätet vilket gett en bra trafikökning i butiken. Produktmixen har också förbättrats vilket ökat utbudet av de produkter kunderna efterfrågat, skriver företaget.

Totalt omsatte Kepsmagasinet 3,8 miljoner kronor under fjolåret. Vi vet att 2023 har varit tufft för många e-handlare och tyvärr så följde inte lönsamheten med omsättningsökningen. Rörelseresultatet landade på -90 000 kronor.

Dock har även rörelsekostnaderna ökat vilket inneburit ett negativt rörelseresultat för räkenskapsåret. Styrelsens bedömning är att rörelseresultatet kommer att förbättras 2024.

Julius Gunnilstam

julius@ehandel.se