ANNONS

Starkt kvartal för e-handelsjätten: "Trots ojämn efterfrågan"

Jamie Iannone, vd för Ebay
"Vi överträffade förväntningarna".

Den globala e-marknadsplatsen Ebay har släppt sina siffror för det andra kvartalet och kan visa upp en omsättning som toppade marknadens förväntningar under perioden.

Omsättningen steg med 1,3 procent till 2,57 miljarder dollar (2,54). Samtidigt ökade försäljningen i GMV, Gross Merchandise Value, med 1 procent till 18,4 miljarder dollar.

ANNONS

Ebays starka resultat för andra kvartalet är ytterligare ett steg mot att uppnå hållbar, långsiktig tillväxt. Det fortsatta momentumet inom Focus Categories bidrog till vår ökning av GMV, medan ny AI-kapacitet driver innovation över hela plattformen och förändrar upplevelsen för kunder runt om i världen, säger vd:n Jamie Iannone.

Ojämn efterfrågan

Rörelseresultatet under kvartalet skrivs till 226 miljoner dollar, att jämföra med 172 miljoner under samma period i fjol. E-handelsjätten som haft en genomsnittlig tillväxt på 0,7 procent under de senaste tre åren tror nu på en fortsatt ökning under resterande del av året.

Omsättningen förväntas landa i spannet 2,50-2,56 miljarder dollar under det kommande kvartalet.

Q2 var ytterligare ett starkt kvartal och vi överträffade förväntningarna för alla våra nyckeltal, säger Steve Priest, finanschef på Ebay och fortsätter:

Samtidigt uppnådde vi positiv GMV-tillväxt jämfört med föregående år trots en ojämn efterfrågan på våra stora marknader.

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.