ANNONS

E-handlaren håller stilen – växer lönsamt: Succé i Tyskland och Holland

Grundarna Nicklas Nordbergh och John Ekström (Foto: John Henric/Pressbild)
Stark uppgång för e-handeln. Nu väntar stor Norge-satsning.

John Henric, som säljer herrmode på nätet, släpper nu sina 2023-siffror och de visar att det blev 211 miljoner kronor i omsättning, mot 137 miljoner året innan. Man fortsätter också att växa lönsamt med en vinst på 3,5 miljoner kronor i fjol.

Vi gör ett riktigt fint år sett till det ekonomiska klimatet men än mer nu när alla branschens bolag släpper sina 2023 siffror. Det är ytterst få som har tillväxt och en hel del krymper men vi lyckas. Vi växer med över 20 procent totalt och e-handeln växer enskilt med 30 procent, säger vd:n John Ekström till Ehandel.

ANNONS

Även John Henrics fysiska butiker gjorde ett rekordår. Samtliga var lönsamma.

Norden gick trögare och vi kämpade för att nå tillväxt här medan vi såg kraftig tillväxt i EU, där framför allt Holland och Tyskland sticker ut. Även USA-marknaden fortsätter att växa fint.

Inom en månad ska man även öppna tre butiker i Oslo. Just nu jobbar man stenhårt med de kommande invigningarna i den norska huvudstaden och man gör även en rejäl satsning på reklam i Oslo city.

Om det slår väl ut så hoppas vi kunna duplicera butikskonceptet i både Storbritannien och Tyskland. Vi gör det här för att bygga en starkare e-handel och vi ser hur viktigt det har varit i Sverige att finnas både online och offline, för att riktigt slå igenom och förbli ett förstahandsval för kunden.