ANNONS

Qliro Group om VD-bytet på Lekmer: "Detta är ganska odramatiskt för oss"

Qliro Group om VD-bytet på Lekmer: "Detta är ganska odramatiskt för oss"
Nye Vd:n Niklas Jarl och förre VD:n Fredrik Palm

Qliro Group ser Fredrik Palms avgång från VD-posten hos Lekmer som naturlig och hävdar att lagret fungerar mycket bättre nu.

ANNONS

Tidigare i dag berättade vi att Fredrik Palm på egen begäran sagt upp sig och nu kommer att lämna VD-posten på Lekmer med omedelbar verkan. Istället får en av grundarna, Niklas Jarl, rollen som VD.

- Detta är ganska odramatiskt för oss eftersom en av grundarna tar över. Så det känns naturligt. Fredrik har varit VD för Lekmer sedan 2011 och under hans tid har bolaget visat en fantastisk utveckling och tillväxt. Niklas Jarl, som en av grundarna, är mycket väl lämpad att nu fortsätta den resan, säger Erik Löfgren, kommunikationschef på Qliro Group.

Har Fredrik Palms avgång något att göra med lagerproblemen den senaste tiden?

- Fredrik har sagt upp sig efter att ha varit VD för Lekmer i fyra år. Lagret funkar dessutom mycket bättre nu även om trycket efter till exempel Black Friday är väldigt påfrestande.

När vi tittar på Prisjakt ser det ut att vara problem igen. Vad beror det på?

- Lagret funkar mycket bättre nu, däremot har trycket ökat riktigt mycket. På grund av högt tryck, inte minst under rekorddagen Black Friday, har bolaget förseningar på vissa leveranser, men vi bedömer att vi är i fas igen under nästa vecka. Vi verkar inte heller vara ensamma om att få känna på ett ordentligt tryck. Alla kunder kommer naturligtvis få sina julklappar innan jul. Igår blev Lekmer dessutom utnämnda till ”Årets nätbutik 2015” inom kategorin Leksaker, barn och baby 2015 av kunderna genom Prisjakts årliga undersökning. Undersökningen genomfördes under november vilket får ses som en bekräftelse på att kunderna uppskattar Lekmer nu.

Erik Löfgren beskriver Niklas Jarl som en permanent och naturlig efterträdare till Fredrik Palm.

- Niklas är som sagt en av grundarna till Lekmer och har sedan dess arbetat med att utveckla företaget i olika ledande positioner. Han känner både verksamheten och organisationen väl och vi är övertygade om att Niklas, tillsammans med de övriga grundarna och resten av Lekmer-teamet, kommer att leda den fortsatta utvecklingen av Lekmer på ett väldigt bra sätt, avslutar han.