ANNONS

Australiensiska posten inhyser e-handlare på postkontoren

Australiensiska posten inhyser e-handlare på postkontoren
Australia Post fortsätter sin satsning på e-handel

Australia Post fortsätter sin satsning på e-handeln med digitala pop up-butiker inuti flera av sina postkontor.

ANNONS

Australia Post meddelade i november att man planerar att leverera med drönare i början av 2016. Man har även även börjat titta närmare på möjligheten att använda sig av 3D-skrivare på sina postkontor för att snabba upp leveranserna.

Det australiensiska postverket försöker helt enkelt hänga med i e-handelssvängarna och nu har man lanserat ännu ett initiativ för att fånga upp e-handlarna och deras kunder. Något man ska göra med hjälp av digitala pop up-butiker inuti ett flertal postkontor runt om i landet, rapporterar Springwise.

Hyllor med utvalda produkter

Lagom till att julhandeln drog igång bjöd Australia Post in ett antal mindre e-handelsföretag i hopp om att skapa ett digitalt köpcentrum i pop up-form. Förutom de digitala skärmarna har nätbutikerna även fått en hylla för utvalda produkter som de potentiella kunderna kan känna och klämma på.

Konceptet liknar det Canada Post lanserade tidigare i år även om man tagit det hela ett steg längre med bland annat provrum, paketautomater och en drive-through så att kunden slipper lämna bilen för att hämta upp sitt paket.

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.