ANNONS

Ombudens paketkaos: Trippelt upp i liten kiosk

Ombudens paketkaos: Trippelt upp i liten kiosk
Jeanette Dahlgren på Husie Tobak letar efter ett paket
Foto: Ehandel.se/Michell Grönlund

Den befarade paketanstormningen är garanterat här.

ANNONS

Tidigare i veckan har vi kunnat berätta om lokala postombud i Helsingborg, som redan på måndagen efter Black Friday-helgen fick dubbelt så många paket som vanligt.

LÄS ÄVEN: Ombuden efter Black Friday: “Aldrig sett så mycket paket” 

Någon befarade dock att detta bara var ett smakprov på vad som komma skulle senare i veckan och i dag har vi konstaterat att detta verkar ha stämt. Nu är paketkaoset nämligen ett faktum och PostNord har gått ut och vädjat till svenska folket att gå och hämta sina paket.

LÄS ÄVEN:

Efter Black Friday: Paketkaoset ett faktum

PostNord i akutläge: Vädjar till alla att hämta sina paket

Från 120 till 360 paket

Paketkaoset märks fortsatt även hos ombuden. På kiosken Husie Tobak i Malmö tar man emot leveranser från tre olika leveransföretag och paketmängden som dagligen anländer till kiosken är nu tre gånger så stor som en vanlig torsdag.

- I vanliga fall får vi cirka 120 paket om dagen. I tisdags fick vi 360 paket och idag var det något liknande, berättar Jeanette Dahlgren, som jobbar i kiosken när Ehandel.se kommer på besök.

"Lär pågå fram till jul"

Trots att kiosken har ett extra rum avsett endast för paket, räcker utrymmet inte till nu när det kommer som mest paket. Istället har personalen tillfälligt fått ställa paket på golvet i butiken samt längs med väggarna.

- Och det här lär pågå fram till jul. Folk beställer och beställer och någonstans måste de ju hämta sina grejer också, säger Jeanette Dahlgren och ler.

Trots extra utrymme har kiosken fått ställa paket på golvet för att få plats.

Artikeln har uppdaterats. 

Michell Grönlund

Tidigare jobbat på både lokala och rikstäckande nyhetsmedier inom tidning, radio och TV. Utbildad journalist och researcher.  michell@ehandel.se