ANNONS

I dag öppnar Netflix dörrarna för alla svenskar

I dag öppnar Netflix dörrarna för alla svenskar

Netflix, en av världens största prenumerationstjänster för film och tv via Internet lanseras nu i Sverige. Tjänsten är helt på svenska och för 79 kronor i månaden kan medlemmar nu streama filmer och tv-program över nätet.

ANNONS

Nu är den här, den amerikanska videotjänsten Netflix som erbjuder strömmande video för en fast månadsavgift. Svenska kunder ska få ett brett urval av Hollywoodproduktioner, samt svenska och internationella filmer och tv-serier. Hela tjänsten är på svenska, inklusive svensk textning av filmer och tv-serier på andra språk.

– Vi är stolta över att få introducera framtidens tv i Sverige. Nu kan folk i Sverige titta direkt på fantastiska filmer och tv-serier var som helst, när som helst, på många olika enheter, till ett lågt månadspris, säger Reed Hastings, vd för Netflix och en av företagets grundare.

Netflix har erbjudit strömmande innehåll sedan 2007 i USA och har idag fler än 27 miljoner streamingmedlemmar i USA, Kanada, Latinamerika, Storbritannien och Irland. Förutom Sverige ska även de andra nordiska länderna få tillgång till tjänsten.

Gratis provmånad

Det har sedan Netflix meddelat att de skulle lansera sin tjänst i Sverige spekulerats kring priset för tjänsten. Och vi får väl säga att det känns ganska humant, 79 kronor i månaden där Netflix även erbjuder en gratis provmånad.

Under en begränsad tid finns det också en utökad provperiod tillgänglig för betalande Spotify-abonnenter som en del av ett lanseringssamarbete med musiktjänsten.

Vi har inte hunnit testa tjänsten så vi vet inte hur pass brett sortimentet är men det ska finnas en blandning av stora internationella och svenska filmer samt tv-serier och dokumentärer.

Under de kommande månaderna kommer man även att lägga till fler filmer och tv-serier för att bygga vidare på det urvalet som redan finns tillgängligt idag. Något som kanske inte är fel med tanke på att även den amerikanska tv-kanalen HBO släpper en liknande tjänst under oktober månad på den nordiska marknaden.

Källa: Press

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.