ANNONS

Årets jul ska vara slapp, inga lurar i julklapp

Årets jul ska vara slapp, inga lurar i julklapp

Trots utmärkelsen till årets julklapp ratas hörlurarna när svenskarna själv får välja vad de vill ha under julgranen i år. Resor, böcker och upplevelser är i stället topp tre enligt en ny undersökning av vad vi helst hoppas få i paketen.

ANNONS

I slutet av november utsåg Handelns Utredningsinstitut hörlurarna till årets julklapp 2012. Men enligt en undersökning gjord på uppdrag av eBay Sverige, är det endast 6 procent som faktiskt vill ha hörlurar under granen. I stället trånar sex av tio svenskar efter avkoppling i form av böcker, filmer och resor.

Elektronikprylar överhuvudtaget verkar svensken har tröttnat på. 15 procent av svenskarna drömmer om en surfplatta och inte fler än 10 procent har en smartphone på sin önskelista. Inte heller träningsinpirerande klappar verkar vara en hit i år. Endast 7 procent vill ha ett par löpardojjor, och 4 procent önskar sig träningsverktyg av något slag.

Tomten kan göra många besvikna

I stället är det mer traditionella och avkopplande julklapparna som ligger högst på önskelistorna i år. 2012 är "arbetstagarnas jul" vilket innebär många röda juldagar, något som kan vara en förklaring till att hela 60 procent av svenskarna över 18 år önskar sig en resa, film eller bok av tomten.

Dock är det många som kan komma att bli besvikna på mannen i rött i år, bara 40 procent av svenskarna planerar att faktiskt ge bort en film, bok eller resa.

I undersökningen som genomfördes av SnabbaSvar på uppdrag av eBay Sverige i slutet av november, deltog 1 049 svenskar.

Årets tio i topp:

1. Resa 30%

2. Bok eller film 27%

3. Upplevelse 17%

4. Surfplatta 15%

5. Smartphone 10%

6. Vinterjacka/vinterkläder 9%

7. Gåva till välgörenhet 8%

8. Löparskor och gjutgärnsgryta 7%

9. Hörlurar 6%

10. Träningsverktyg 4%

Om sex procent av alla julklappar skulle visa sig vara hörlurar gissar vi att Headler ändå skulle känna sig ganska nöjda.

 

Källa: Press

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.