ANNONS

Dialect förstärker sin E-handel med nytt uppköp

Dialect förstärker sin E-handel med nytt uppköp

Telekomkedjan Dialect är i värvartagen. Nu fortsätter man sin expansion och köper upp ytterligare ett skånskt bolag. E-handeln Mobilgiganten.com som är en av Sveriges största nätåterförsäljare av mobiltelefoner, tillbehör och mobiltjänster läggs nu till Dialects satsning.

ANNONS

Mobilgiganten erbjuder både företagskunder och konsumenter olika produkter och lösningar inom mobil kommunikation. Bolaget har idag 45 anställda och omsatte 90 miljoner kronor under 2012.

Nu köps man upp av Telekomkedjan Dialect AB. Affären blev klar strax före årsskiftet och innebär även att Dialect stärker sin e-handel och närvaro på webben.

– Det här är en fantastisk investering för oss. Mobilgiganten är ett snabbväxande och lönsamt företag, trots det just nu tuffa klimatet i branschen. Verksamheten inom e-handel är dessutom ett mycket passande komplement till vår koncern, säger Dialects vd Mats Kraitsik Kalvik.

Ska fortsätta expandera

Inte bara Dialect är nöjda med affären. Även på Mobilgiganten ser man många fördelar med att ingå i en större koncern.

– I dag är vi partner till samtliga Sveriges största mobiloperatörer och så gott som experter inom telekombranschen. Att bli en del av en stark koncern som Dialect ger oss fantastiska möjligheter att fortsätta utveckla verksamheten, säger Mobilgigantens vd Amir Poursamad.

Förvärvet av Mobilgiganten är Dialects andra i Skåneregionen under slutet av 2012. I oktober månad köpte man upp Telesystem Communications, med verksamheter i Malmö, Landskrona, Helsingborg, Hässleholm och Kristianstad.

– Vi kommer att fortsätta expandera i hela landet. Vi letar framför allt efter konsolideringsmöjligheter som passar i vårt erbjudande av it- och telefonitjänster till små och medelstora företag, säger Mats Kraitsik Kalvik.

Källa: Press

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.