ANNONS

Sundsvallsnätverket för E-handlare träffas igen

Sundsvallsnätverket för E-handlare träffas igen

I tisdags var det så dags igen för träff med nätverket för e-handlare i och runt Sundsvall. Huvudattraktion på detta möte var ett uppskattat besök från Dibs, representerade av Patrik Müller och Camilla Lundgren. På grund av sjukdomar och resor var deltagarantalet något färre än senast, men de församlade började med att diskutera julhandeln.

ANNONS

Det diskuterades försäljningsvolymer, skillnader mellan branscher och detta ställdes i relation dels till siffror vi fått från Roliga Prylars liverapportering, och dels till Dibs siffror över antalet transaktioner i deras system.

En mycket intressant nyhet för e-handeln är den satsning som görs i Kalmar, med målet att bli bäst i Sverige på e-handel. Ett antal intressenter gör gemensam sak med e-handelsnätverket och satsar pengar på bland annat kompetensutveckling. Representanten för Sundsvalls kommuns näringslivsbolag, Agneta Lindén, sa att man från Sundsvalls sida ännu inte lyft frågor relaterade till e-handel separat, men att man självklart ska titta på frågan vad som kan göras för att främja utvecklingen även i vår region. Vi handlare i nätverket lovade återkomma med lite konkreta idéer på åtgärder.

Spara kortnumret i butiken

Därefter var det så dags för Patrik och Camilla från Dibs att presentera företaget, dess produkter och lite nyheter. Vi fick en mycket uppfriskande genomgång och man imponeras över hur många transaktioner och hur stora volymer som passerar genom ett betalningsföretag på ett år. Bland tjänsterna som blivit vanliga i Sverige på senare tid märktes till exempel sparat kortnummer, en tjänst som kan implementeras av butiken och som gör att kortnumret finns sparat när kunden kommer tillbaka och ska handla igen från samma butik. Den här tjänsten uppskattas av många som handlar mobilt.

Efter Dibs presentation var det frågor och diskussioner. En hel del frågor och synpunkter kom upp, där det bland annat gavs exempel på att exempelvis underlag för bokföring var något som Dibs var bra på och som en e-handlare som är stånd att byta betalväxel bör undersöka noggrant. Det blev även en hel del prat om Dibs Talk, de kostnadsfria webinarier som Dibs anordnar och som är mycket uppskattade.

Kvällen avslutades med att vi tackade Patrik och Camilla som tog sig tid att resa upp till oss, samt att påminna om SEO-kursen med Magnus Bråth den 20 april!
 
 
 /Christer Hägglund

Relaterade nyheter:
E-handelsträff i Sundsvall