ANNONS

Postombuden känner av E-handelns framgångar

Postombuden känner av E-handelns framgångar
ANNONS

Helsingborgs Dagblad (HD) rapporterar idag hur postombuden står med överfulla hyllor då e-handeln växer starkt i vårt avlånga land. Detta är givetvis kul att läsa för oss e-handlare. Postens prognos är som vi vet en 10-procentig ökning för svensk e-handel och detta känns alltså både hos Posten och dess ombud.

HD har pratat med en lokal kiosk i Helsingborg och Mona Lieutenant som jobbar där har följande att säga:

– Det tar sin lilla tid att sortera dem på hyllorna. Jag brukar säga till kunderna när de otåligt står och trampar i kön att "sjung en truddelutt, så känns allt lättare". Här om dagen var det faktiskt en 6-årig pojke som började sjunga. Jag hörde hur alla applåderade ute i butiken.

Vanligtvis får Mona in 70-80 paket men igår fick hon ta emot 225 paket. Det verkar dock vara en positiv stämning kring denna ökade paketmängd, även om vi har upplevt det motsatta många gånger. Kanske är det julstämningen som infunnit sig?

Kulmen väntas idag, tisdag

Jerry Christensson som jobbar på Postens depå säger att de är beredda på ökningen och de verkar inte vara oroliga över e-handelns framgångar.

– Julruschen börjar i mitten av november. Det är då näthandeln tar fart också. Vi tar in extrapersonal för att klara det, berättar Jerry Christensson, chef på Ättekulladepån, och tillägger – Veckan före jul ökar paketvolymen med 50 procent. Just nu hanterar vi 3400 paket om dagen mot normalt 2700.

Det ska vara extra mycket nu veckan innan jul då butiker behöver påfyllnad samtidigt som paket skall ut till e-handelskunder. Under julveckan skall Posten leverera runt 240 000 paket och över 12 000 pallar. Den mest intensiva dagen sägs bli idag.

Vi vet även att flera e-handlare har rapporterat mycket bra försäljning under söndagen och igår vilket bör belasta Posten under tisdagen. Hur såg er försäljning ut igår?

Om julstämningen inte infunnit sig ännu kanske följande video ifrån HD:s reportage kan hjälpa:

Källa: hd

Uppdatering:
Enligt siffror ifrån Posten hanterar de 250 000 paket och 12 000 pallar ett normalt dygn. Siffrorna gällande julveckan, i HD och ovan, stämmer alltså ej.

Julius Gunnilstam

julius@ehandel.se