ANNONS

Tonerkungen gör comeback som byggherre åt e-handlarna

Tonerkungen gör comeback som byggherre åt e-handlarna
Rikard Westberg i serien Strumgalen, som visades på Ehandel.se i höstas

"Jag har ju fördelen av att ha fått insikt i e-handeln genom åren".

ANNONS

E-handeln Cykelkraft avslöjade häromdagen sina planer på att bygga ut ett nät med inte mindre än 40 butiker över hela Skandinavien. De första butikerna skulle öppna i Stockholm och Göteborg nu under våren.

LÄS ÄVEN: E-handlaren Cykelkraft i kraftig butiksexpansion

Efter publiceringen av vår artikel visade det sig att personen som ska ro projektet i hamn, inte är helt okänd i e-handelssammanhang. Cykelkraft, med vd:n Christoffer Tyrefors i spetsen, har nämligen utsett Rikard Westberg - även känd som Tonerkungen - till byggherre för butiksexpansionen.

Skapar fysiska butiker åt e-handlare

Närmare bestämt är det det nystartade bolaget Polby Sverige AB - där Rikard Westberg är delägare och projektledare - som har anlitats till projektet. Tanken är att det nystartade byggbolaget ska hjälpa Cykelkraft och andra e-handlare att ta steget ut i den fysiska världen.

- Det är riktigt att vi har skapat ett byggbolag helt inriktat på att skapa fysiska butiker för online stores. Vi har tittat på upplägg och mätpunkter ihop med Cykelkraft för att ge bästa förutsättningar för e-handlare att lyckas offline, skriver Rikard Westberg i ett mejl till Ehandel.se, när vi hör av oss för att fråga om saken.

- Man kan säga att grunden är att det är svårt för fysiska butiker att öppna e-handel men det är lika svårt, om inte svårare, för e-handlare att öppna upp fysiska butiker eller showrooms, fortsätter han.

I full gång med Cykelkrafts flagship store

Polby Sverige AB har i dag åtta anställda och ett antal projekt i pipelinen. Just nu är det dock fullt fokus på Cykelkraft som gäller.

- Just nu jobbar vi för fullt för att få klart Cykelkrafts nya flagship store i Göteborg som öppnar nästa fredag, samt på omvandlingen av Boulevardteatern på Götgatan i Stockholm. Det kommer att bli en fantastisk upplevelse i gränsen mellan fysiskt och digitalt.

Rikard Westberg beskriver Cykelkrafts butiker som ett “extremt spännande projekt”, och hoppas kunna förverkliga fler spännande projekt åt andra e-handlare senare i år.

"Andra byggherrar står långt från kunden"

Själv anser han att det finns ett behov av byggföretag som på ett bättre sätt kan förstå sig på e-handelns förutsättningar och utmaningar.

- Jag har ju fördelen av att ha fått insikt i e-handeln genom åren så jag fungerar väldigt skråöverskridande. Jag ser helt enkelt till så att kundens tankar och visioner förverkligas fysiskt.

- Min erfarenhet från när vi skapat lokaler både för Tonerlagret och de kontorshotell som jag också är involverad i är att byggherrarna och byggbolagen står väldigt långt från kunden när det kommer till att förverkliga deras drömmar. Vilket är synd eftersom väldigt mycket går att skapa fysiskt om man jobbar tätt ihop och lyssnar på varandra, avslutar Rikard Westberg.

SE ÄVEN: Tonerkungen är död - länge leve strumpkungen