ANNONS

WyWallet är svenskarnas Mobila plånbok

WyWallet är svenskarnas Mobila plånbok
ANNONS

Vi smög ut detta i vårt nyhetsbrev som skickades tidigare idag. Nu har vi fått det bekräftat av deras pressavdelning. Det nya namnet spikades idag och det är WyWallet som svenskarnas mobila plånbok kommer att heta. Vi har tidigare skrivit om de svenska operatörernas gemensamma satsning på mobila betalningar. Företaget bakom heter 4T Sverige AB och de fyra T:na står för Telia, Telenor, Tele2 och Tre.

Det är alltså stora krafter bakom denna digitala plånbok vars teknik skall komma ifrån företaget PayEx. Dessa aktörer borde även möjliggöra att WyWallet kan nå en kritisk massa där mobila betalningar blir något att räkna med.

WyWallet för E-handel

Vi är förmodligen mest intresserade av att kunna köpa varor och tjänster i den fysiska världen, via mobilen. Dock har Payair visat att mobila betalningar även är gångbart på webben. WyWallet skall också vara riktad mot e-handel enligt deras hemsida:

"Handla enkelt och säkert på nätet. Slipp bankdosor och kreditkort med krångliga säkerhetslösningar. Betala enkelt och säkert med WyWallet – köpet bekräftar du snabbt i din mobil med WyWallet-appen."

Den nya mobila plånboken skall samtidigt innehålla möjligheten att föra över pengar peer-to-peer. Det vill säga om du sitter på krogen ska du kunna dela en nota direkt i mobilen.

Som vi skrev i vårt nyhetsbrev är vi inte helt sålda på namnet, WyWallet, vilket vi gissar skall stå får "Why Wallet?". Förhoppningsvis växer namnet med tiden. Det kan nämligen vara så att vi får höra om WyWallet en hel del framöver. Detta med tanke på 4T:s tjat om att 97 procent av svenskarna kommer ha möjligheten att använda plånboken.

Ni finner WyWallets hemsida här och vill ni veta mer om tjänsten kan ni läsa vår föregående nyhet om 4T Sverige AB. Lanseringen av WyWallet skall ske i sommar.

 

Uppdatering 2012-02-24:
Vi hade rätt gällande namnet. Adam Hasslert, ifrån Tele2, som nu är marknadschef för WyWallet säger följande till IDG:

– Namnet har en humoristisk koppling till why wallet? På sikt kommer vi inte att bära runt på en plånbok utan ha allt i mobilen, berättar han.

Julius Gunnilstam

julius@ehandel.se