ANNONS

Världens mest populära webbläsare: Chrome?

Världens mest populära webbläsare: Chrome?
ANNONS

Enligt företaget StatCounter, som följer webbläsarnas popularitet, har Google Chrome nu övertagit platsen som världens mest populära webbläsare. Chrome har under korta perioder gått förbi Microsofts Internet Explorer men nu ser det ut att vara mer permanent.

När StatCounter summerade hela förra veckan, mellan den 14 och 20 maj, så ligger Chrome över Internet Explorer (IE) i användning. Detta gäller den globala trafiken:

Källa: StatCounter Global Stats - Browser Market Share

I Europa leder t.ex. Firefox följt av Chrome och sedan Internet Explorer. I Nordamerika ligger IE fortfarande etta med 37 procent av marknaden. Det varierar alltså ganska mycket beroende på geografiskt område. Chrome avancerar dock snabbt och det var nog inte många som trodde att Googles webbläsare skulle klättra upp på förstaplatsen så här snabbt.

Varför skriver vi då om detta? Det kan vara bra för e-handlare att veta hur webbläsarlandskapet ser ut. För bara några år sedan var denna marknad relativt förutsägbar med en ohotad Internet Explorer i toppen. Nu är webbläsarmarknaden mycket mer rörlig och kan förändras ganska drastiskt på bara ett år.

Om ni testat er webbutik i Firefox och IE så kan vi meddela att Chrome har 29 procent av den svenska marknaden medan firefox har 24 procent, IE leder dock även i Sverige men sjunker snabbt. Ni kan själva ta reda på mer om hur det ser ut på webbläsarmarknaden här hos StatCounter.

 

Källa: theverge

Julius Gunnilstam

julius@ehandel.se