ANNONS

Ännu en begagnat-app lanseras - OnTheFlea

Ännu en begagnat-app lanseras - OnTheFlea

Den senaste tiden har vi sett en hel del olika mobila appar som skall förenkla begagnathandeln. Den som fått mest PR är Osom som vill göra det snyggare att sälja. I dag lanseras ännu en app, OnTheFlea, som byggts ihop av ett Skånskt företag. De har redan fått in nära en miljon i kapital.

ANNONS

OnTheFlea påminner som sagt om flera andra appar vi skrivit om, till exempel Osom, Vintigo och Jumblets. Företagen som vill förenkla begagnathandeln och göra den mobil blir allt fler. Som oftast handlar det nog inte om att ha den bästa tjänsten utan om att nå ut och få användare, ett område där Osom garanterat leder i dagsläget.

Det skånska företaget OnTheFlea har dock lyckats få ihop 960 000 kronor ifrån ett 80-tal investerare. Detta via crowdfunding-sajten FundedByMe och värderingen för appen sägs nu ligga på 12 miljoner kronor.

– Intresset är mycket stort, säger VD Ola Andersson och fortsätter, vi har haft intresseanmälningar på tre gånger emissionsbeloppet.

OnTheFlea beskrivs som en app som kan revolutionera handel med begagnade prylar mellan privatpersoner. Annonser kostar från ett par kronor och tar under en minut att lägga ut. Prylar söker man i sitt närområde med appens GPS-funktion.

Appen skall redan vara utvecklad och klar och pengarna de fått in via FundedByMe skall gå direkt till marknadsföring.

Och att nå ut är förmodligen det som behövs på denna växande marknad med olika loppis-appar. Det kan dock bli svårt att konkurrera med gratis annonser, vilket de andra aktörerna ofta erbjuder.

Källa: Press

Julius Gunnilstam

julius@ehandel.se