ANNONS

Falska beställningar / bedrägeriförsök

ANNONS

Allt fler beställer mot faktura utan att betala för sig. När de märker att ordern skickats är de snabba och beställer en gång till - ofta för ett högre belopp.

När vi kontatktat Polisen säger de att vi ska ringa Tingsrätten och anmäla kunden, när vi ringer Tingsrätten säger de att vi ska ringa kronofogden och driva in skulden. När vi efter 4 månader fortfarande inte fått några pengar eftersom personerna i fråga inte har några utmätningsbara tillgångar frågar vi desperat vad vi nu ska göra!? -"Vi har inga bra råd att ge mer än att ni väntar på att det blir er tur att få pengar".

När vi frågar kronofogden om hur vi som driver webshop kan motverka detta allt vanligare beteende så säger de ring polisen.

Är det bara Hells Angels som kvarstår som alternativ till att driva in produkter som kunden vägrar betala för?

Vi ringde en advokat som föreslog att vi skulle ansöka om att personen ska försättas i personlig konkurs. Absolut kan vi göra det..problemet är att det kostar flera tusen kronor för oss i advokat-arvode + administration.

Vi gör väl som alla andra och stryker ett streck över skulderna och konstaterar en kundförlust och knyter näven hårt i fickan