ANNONS

Firm Factory Network köper Drytrend.com - Vill konkurrera med MTG

Firm Factory Network köper Drytrend.com - Vill konkurrera med MTG
ANNONS

Riskkapital- och affärsutvecklingsbolaget Firm Factory Network satsar på e-handelsbranschen. Sedan februari har Firm Factory Network genomfört fyra förvärv av e-handelsbolag. Igår tillkännagavs förvärvet av Drytrend.com som alltså blir det senaste tillskottet i portföljen.

Firm Factory Network, med styrelseordföranden och Traderas grundare, Daniel Kaplan, består av en grupp investerare som i ett tidigt skede investerar i bolag med hög tillväxtpotential. Under det senaste halvåret har företaget satsat stort på att investera i nyetablerade och spännande företag inom e-handelsbranschen. Satsningen på e-handelsföretag går under namnet FFN Internet Retail Holding (IRH). 

- Vår affärsidé är att förvärva och driva nischade e-handelsbolag och vi räknar under 2010 och 2011 att genomföra ytterligare ett antal förvärv, säger Daniel Kaplan styrelseordförande för IRH.

I gruppen ingår idag bland annat Beebook som säljer barnböcker och Kontorsgiganten. Det senaste förvärvet, Drytrend.com är en helhetsleverantör inom hemma-spa och badrumssegmentet och säljer idag 8 000 produkter från mer än 100 olika leverantörer. 

E-handelsbranschen är under kraftig expansion. Den främsta aktören på marknaden är MTG:s e-handelskoncern CDON Group, en aktör som under de senaste åren gjort framsteg i sin strävan att konsolidera branschen. IRHs målsättning är att ta upp kampen mot MTG. 

- Det är viktigt att ha höga ambitioner, säger Daniel Kaplan. 

Dan Nilsson

Jag analyserar och jobbar med våra datatjänster Ehandelsindex och Ehandel.se Analytics. Transparens: delägare i Fyndiq AB, Contentor AB, Tonerlagret AB, E-commerce Park of Sweden AB och grundare på Ehandel.se