ANNONS

Nischad e-handel med Muminmuggar

Nischad e-handel med Muminmuggar
ANNONS

I förra veckan slog Sveriges antagligen mest nischade webbutik upp dörrarna. Det är de två unga entreprenörerna Anton Malmberg och Joel Falck som står bakom satsningen och vi tog oss ett snack med killarna för att höra hur de ser på nischad e-handel.

Kan ni berätta kort om er idé och varför det blev just muggar med Mumin?

-Jag och Joel har länge arbetat med SEO och affiliatemarknadsföring, men känt att det vore roligt att testa på e-handel. Vi har inget stort kapital och inte heller någon heltid att lägga på ett e-handelsprojekt, så ett krav för nischen var att det skulle vara någorlunda lättöversiktligt. Vi funderade på ett par olika nischer och när muminmuggar kom upp som förslag bestämde vi oss för att köra på det.

 Tror ni att man kan bli för nischad när det gäller e-handel?

-Egentligen kan man väl inte bli för nischad på nätet, en webbutik behöver ju inte mer än en produkt. Men jag tror att det lätt kan bli väldigt mycket jobb i förhållande till resultatet om man blir för liten.

Hur marknadsför man en så nischad butik?

-Vår specialitet är i grunden SEO, så det är vår främsta marknadsföringskanal, men det finns även ett relativt stor socialt engagemang runt mumin och muminmuggarna som vi försöker utnyttja. På Facebook t ex, skapade vi en grupp för muminmuggar ca en veckan innan lanseringen som på den tiden hann få drygt 200 medlemmar. Det är även ganska många som bloggar om sina muminmuggar och lägger upp bilder på sin samling. Vi kommer att jobba med att få våra kunder att göra det och sprida oss vidare.

Vad har ni valt att jobba med för e-handelsplattform?

-Muminmuggar.se bygger på WordPress med en kundvagnsplugin som heter WP-e-commerce. Vi har byggt många projekt på WordPress förut, allt ifrån bloggar till enkla webbtjänster, så det var det naturliga valet av system. Det är väldigt smidigt när man ska designa, sökmotoroptimera, etc. men med facit i hand hade det nog varit smartare att bygga på ett system med färdig betalmodul eftersom vi har så dåliga programmeringskunskaper.

Kommer vi att få se andra muggar än Muminmuggar i sortimentet i framtiden?

-Tanken med Muminmuggar.se är att det ska bli vår inkörsport till e-handel, vårt laboratorium där vi kan testa system, marknadsföring, sälj, etc. utan någon betydande ekonomisk risk. Planen är att sedan utvidga e-handeln, men i vilken riktning är inte bestämt än. Vi kommer att se till att få så mycket erfarenheter som möjligt från detta experiment. Att det sedan blir just muggar är dock inte uteslutet, vi testar marknaden för det just nu. Tiden får utvisa vad det blir till slut.

Ehandel.se önskar killarna lycka till och vill ni spana in butiken kan ni göra det på www.muminmuggar.se