ANNONS

DragDropShop, ett nytt projekt ifrån Mezmerize-e

DragDropShop, ett nytt projekt ifrån Mezmerize-e
ANNONS

Ni kanske minns vår artikel för några månader sedan om två killar ifrån Chalmers som ville revolutionera sättet vi handlar på. De hade skapat en modul kallad Virgil som kunde integreras med nästan vilken webbshop som helst. Jetshop hade även valt att sälja vidare deras modul under namnet JetSet Social Shopping.

Tanken med modulen Virgil var att bättre presentera butikens utbud och samtidigt koppla ihop detta med sociala medier, som Facebook. I denna modul användes även dra-och-släpp en hel del, där man drog produkterna till en varukorg. I vår första artikel avslutande vi med följande kommentar:

"Vi undrar också om grabbarna bakom Mezmerize-e har tankar kring shopping på surfplattor, med tanke på Virgils fokus kring dra-och-släpp."

Det känns som att vi var på rätt spår här då grabbarna och företaget bakom Virgil, Mezmerize-e, nu har skapat ett nytt projekt kallat DragDropShop. Där dra-och-släpp definitivt är i fokus och där även Apples iPad skall stödjas. De har även fått ytterligare finansiellt stöd av Chalmers Innovation Seed Fund som verkar tro på deras idé.

Vi kontaktade Joel Tönnnberg som är en av grabbarna bakom Mezmerize-e och frågade ut honom gällande DragDropShop. På frågan om DragDropShop fortfarande är en tilläggsmodul svarar Joel följande:

"DragDropShop är en tilläggstjänst, vi arbetar gärna med begreppet e-commerce addon, som kan läggas till på alla e-butiker oavsett plattform, även egenutvecklade butiker. Demoshopen på demo.dragdropshop.com är t ex på Magentos plattform"

Vi frågade sedan om detta var ett helt nytt projekt eller en vidareutveckling av Virgil.

"Jag skulle säga att det är en vidareutveckling av konceptet, dock är denna nya version så kraftigt förbättrad i alla avseenden - grafik, användarvänlighet, prestanda, rekommendationerna - att det i stort är en helt ny tjänst."

Avslutningsvis ville vi självklart veta om även detta projekt skulle komma till Jetshop. Svaret var att de fortfarande har ett samarbeta med Jetshop men att det inte inkluderar DragDropShop.

Kolla gärna in demoshoppen som Joel nämnde för att se vad DragDropShop handlar om, eller se presentationsvideon här nedanför.

Vi vet inte om detta är framtidens e-handel eller inte. Vi vet dock att dra-och-släpp och touch-baserade saker är på frammarsch och visst är det kul när folk försöker tänka i nya banor.

Julius Gunnilstam

julius@ehandel.se