ANNONS

Ny app ska lösa problemet med tomma lastbilar

Ny app ska lösa problemet med tomma lastbilar

Och rädda miljön.

ANNONS

Helsingborgsföretaget MPR Logistics står bakom en ny app kallad MyCargoPal. Tanken med appen är att lösa problemet med att lastbilar ofta kör runt en massa luft, något som förstås inte är ekonomiskt eller bra för miljön.

“Var fjärde lastbil kör tom”

Medgrundaren av MyCargoPal, Michael Lindqvist, berättar hur de kom fram till idén med den nya appen.

- Ett företag jag var i kontakt med behövde transportera en produkt och ordinarie transportör hade fått förhinder. Det var inte lätt att få tag på någon som kunde transportera – helt enkelt eftersom det inte fanns något bra system för att få tag på tomma lastbilar, trots att vi vet att var fjärde lastbil på motorvägarna i Skåne kör med tom last, säger Michael Lindqvist i ett pressmeddelande.

“De får en extraintäkt”

Den nya appen ska sammanföra övertaligt gods med ledig kapacitet hos olika åkare och den största vinnaren sägs vara miljön.

- Den viktigaste besparingen är miljön, då man i realtid kopplar samman uppdragsgivare och uppdragstagare och på så sätt avsevärt minskar tomkörningarna. För transportledaren innebär det dessutom stora tidsbesparingar, och åkare och transportörer ges alla möjligheter till ökad lönsamhet eftersom de får en extraintäkt där de annars skulle kört tomt, säger Michael Lindqvist.

Ska vara unik

Appen sägs vara perfekt för mindre åkerier som inte sitter på kontor och “pusslar ihop gods med körningar”.

- Man kan snabbt se var det finns gods att hämta, klicka i att man är intresserad och få upp en chattfunktion för info och kontakt, förklarar Michael Lindqvist om den nya appen.

Enligt MyCargoPal ska deras app vara unik i Sverige och även om det finns liknande appar utomlands så sägs de bland annat binda upp användarna och ha en högre kostnad. Den svenska appen ska vara utan månadsavgift och man betalar istället en avgift om man faktiskt får ihop en körning med MyCargoPal. Det nya systemet ska alltså finns i app-form men funktionerna går även att nå via webben på MyCargoPal.com.

Julius Gunnilstam

julius@ehandel.se