ANNONS

Finland räcker inte, Norge nästa steg i expansionen

Finland räcker inte, Norge nästa steg i expansionen

I förra veckan lanserade Räckesbutiken sin finska e-handel, nu är det dags för nästa nordiska grannland. Något som gör att även norrmännen själva kan konstruera och beställa glassräcken direkt på nätet utan att blanda in sina svenska kompisar.

ANNONS

Räckesbutiken säljer glasräcken för altaner och balkonger, både för inomhus och utomhusbruk. Räckena konstrueras, prissätts och beställs direkt via sajten och har fram till för inte så länge sedan levererats över hela Sverige. Nu ser det ut som att det snart gäller hela Norden.

I förra veckan berättade vi om hur man trappat upp och expanderat sin e-handelsverksamhet till grannlandet Finland. Nu fortsätter man utlandsexpansionen genom att påbörja försäljning även i Norge.

– Norge är kanske den, för oss mest intressanta marknaden, där vi ser störst potential, säger Andreas Wedberg, delägare på Räckesbutiken.

Satsar på lokal nätbutik och kundtjänst

Precis som inför lanseringen i Finland så har man tagit fram en lokal version av sin nätbutik. Man har också valt att ha personal i sin kundtjänst som talar norska.

– Jag ser fram emot att ta hand om de norska kunderna på bästa sätt, säger Heidi Qvist, kundtjänstansvarig på Rekkverkbutikken.no

I Norge kommer kunderna att kunna beställa räckesprodukter direkt hem till dörren, precis på samma sätt som i Finland och Sverige.

– Vi har sedan lång tid tillbaka sett ett stort intresse från kunder i Norge. Vi har till och med haft kunder som via vänner i Sverige gjort beställningar och själva hanterat införtullning i Norge, säger André Svensson, delägare på Räckesbutiken.

 
Källa: Press

Jimmy Andersson

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.