hej

Startsida Forum E-handelsforumet Logistik 3PL partner

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #203042
    Freddie
    Deltagare

    Mv1® är det ledande varumärket för fotbollsmålvakter i Sverige.

    För vår e-handel mv1.se söker vi nu en pålitlig, flexibel, seriös 3PL partner som vi kan fortsätta att växa tillsammans med.

    WMS
    <p class=”p1″>• Lagerhållning
    • E-handelspåse
    • Inleverans och kontroll av gods.
    • Plockning & Packning
    • Support
    * Returhantering</p>
    Vi ser vår 3PL partner som vår förlängning av oss själva och söker dig som är lika passionerade som vi är med det vi sysslar med. Ja, inte lika passionerade kanske, hälften räcker…

    Hör av er om ni känner er träffade.

    /Freddie Roth
    CEO Mv1 Sports AB

     

    #203043
    Freddie
    Deltagare

    Verkar vara otroligt svårt att hitta en 3PL som matchar våra behov. De offerter som ges är ofta nerlusade av ”dolda” kostnader. WMS bör ju exempelvis vara en engångs – och inte en månadskostnad.

    Finns det inte någon som bara kan säga. ”-Exakt så här mycket kostar det för att skicka EN order via oss till kund” ”-Du behöver bara lägga ordern, sen sköter vi resten och du kan ägna dig åt sälj och marknadsföring”

    Tack så mycket, vi kör!:-)

    #203045
    christerp
    Deltagare

    Det kommer alltid finnas åtminstone tre kostnader: lagerhållning, hantering av en enskild order, och frakt. Plus kanske system som du är inne på.

    Sen kan man själv försöka räkna ihop det till en kostnad.

    Men det är samma om du säljer på Amazon, det finns inte en kostnad för att de ska hantera din logistik heller – det är en rad olika kostnader.

    #203091
    Freddie
    Deltagare

    Ja, det är sant. Men att ens få fram det verkar ibland vara väldigt svårt.

    Lagerhållning + enskild orderkostnad + frakt = total kostnad.

    Det är jag med på och skulle nappa direkt om något 3PL företag gav mig den offerten.

    Men dolda kostnader som; kostnad utan order per dag + kostnader för it + övrigt är alldeles för vanligt förekommande i dessa sammanhang.

    Vi som litet e-handels företag är också extremt beroende av en 3PL partner, för dessa är ju också ”ansiktet utåt” vid vår kontakt med våra kunder. Så här måste leveranser, returer samt annat fungera klockrent,

    Men vi söker vidare…

    /Freddie

    Mv1.se

    #204202

    Hej Freddie

    Kontakta mig på Vätterleden Logistik så skall jag ge dig det du är utefter.

    Vi är enkla och flexibla att ha att göra med och har inga dolda kostnader.

     

    mvh

    roger.johannson@vatterledenlogistik.se

    0708-624961

     

    #204235
    AGE
    Deltagare

    Det här med presentation och försäljning är ju till stor del en fråga om timing och fingertoppskänsla. Jag skulle ändå vilja ta tillfället i akt och presentera mig själv. Jag heter Anders Ewerlöf och representerar M3 Logistics AB. Vi tillhandahåller tjänster inom lager och tredjepartslogistik samt relaterade fulfillmenttjänster. Med detta menar vi de flesta former av sampackning, inplastning, etikettering etc.

    Vi sitter i moderna och ändamålsenliga lokaler med hög skyddsklassning i Länna Industriområde ungefär en mil söder om Globen. Tanken bakom detta brev till er var att ställa frågan om det finns intresse att se över er nuvarande lösning och ställa den i jämförelse med vad vi och M3 Logistics kan erbjuda?

    Med förhoppning om ett återhörande.

    Anders Ewerlöf

     

    #205478
    Flaskhalsen2
    Deltagare

    Vi är en mindre e-handlare som nu tittar på byte till 3PL efter 15 år med eget lager och packning. Vi har packat ALLA order själva i 15 år men känner nu att vi börjat tröttna på själva lagerhållningen och packningen som kräver alldeles för mycket tid. Vi söker därmed en 3PL-parner i och omkring Småland med fokus på Jönköpings-området i första hand, men även sträckan mellan Skövde och Örebro kan vara intressant.

    Vi har på grund av låga marginaler enormt höga krav. I dagsläget vi kan stoltsera med i genomsnitt omkring endast 8-10st returer om året pga produkter som gått sönder i transport eller felpackning. Utan nästintill en manisk perfektion i själva packandet /sampackandet och ett förutseende tänk kring vad som kan gå fel under transporten så kraschar hela vårt koncept då våra produkter är väldigt varierande i storlek, vikt och hållbarhet. Det viktiga är att ni som 3PL-partner förstår att det i stort sett ALDRIG är transportbolagets fel när något går sönder – utan det är hur produkten/ produkterna har packats.

    Om ni i dagsläget hanterar inredningsprylar såsom större glas /porslinsprodukter och tex tungt dekorativt betong-gods så är ni rätt 3PL för oss, vi brukar dock se till att den enskilt tyngsta produkten vi säljer inte väger mer än ca 20kg.

    Varje packare /plockare på 3PL-lagret måste vara engagerad i att VARJE paket som packas innehåller rätt produkter och att de kommer fram oskadda till kunden, hellre använda mer packmaterial än att riskera en skadad produkt – vilket är både en ekonomiskt vinst samt ENORM miljömässig vinst till skillnad från när något ska returneras, eller skickas på nytt igen.

    Ni bör lägga stor vikt vid hanteringen av inleveranser då våra leverantörer ofta är väldigt slarviga. Allt som kommer in måste kvalitétskontrolleras noggrannt innan de ställs på lagerhyllan /pall-plock plats och är leveransen inte ”perfekt” så måste dessa leveranser hamna i ”karantän”tills vi har kunnat kontrollera på plats och bedömma vidare hantering /retur till leverantör /alternativt om vi inte kan vara där –i samråd med en engagerad personlig kontaktperson med full förståelse för hela kedjan på 3PL-lagret /logistik/transport till kund- som självklart ALLTID svarar på telefonen under arbetstid eller på mail inom 15 minuter.

    Den typen av produkter vi säljer kräver att vi har tillgång till lagret ibland för att hämta defekta produkter, lämna tillbaka lagade produkter, exempelvis manuell hantering av enskilda produkter som kräver handpåläggning för att kunna skickas utan att gå sönder, eller bedömma inleveranser /produkter som inte hållt måttet /som hamnat i ”karantän” av olika anledningar osv – Det är självklart helt förståeligt om ni kräver att vi bokar tid någon dag eller två i förväg innan vi kan komma till lagret.

    Förenklat så söker vi alltså en seriös 3PL-partner som vill göra detta projekt till ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete. Vi söker er som brinner för att göra ett grymt bra jobb, precis som vi själva alltid gjort.

    Sist vill jag tillägga, det handlar inte om att det ska gå fruktansvärt snabbt från packning till leverans hos kund även om vi alltid siktat på 1-2 dagar inom södra Sverige – Det som är absolut viktigast för oss i första hand är: Rätt produkter, som packats väl så att de kommer fram oskadda till Rätt kund. – en ekonomisk fördel för både er och oss.

    Hör av er!

     

    #205479
    Flaskhalsen2
    Deltagare

    Går inte redigera inlägget ovan, ska därför tillägga: Många av produkterna vi säljer är ganska ”skitiga”. Parfymerad lagerpersonal i märkeskläder som är rädda att bryta en nagel är inte rätt personer att packa det vi säljer. Tänk mer industriell lagerhantering än vad gemene man tänker som ”e-handel” /kläder eller ”pryttlar” 👍

    #205506
    DreamLogistics
    Deltagare

    Halloj,

    Välkommen på besök ho oss i Habo, 10 minuter ovanför Jönköping så kan du direkt kika in hur lösningen hos gamla Dreamlogistics, nuvarande Shelfless fullfilmentlösning ser ut.

    3PL med både standardförförande, specialpack, all uppmärkning du behöver, lego (VAS arbeten) samt kundtjänst vid behov.

    Vi har vana av ert segment sedan tidigare.

    Du når mig på 0768986169

    MVH
    Elin Reimlad

     

    Kontakta oss

     

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.