hej

Startsida Forum E-handelsforumet Logistik DHL Pluskontot inte så billigt?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97222
    JessicaH
    Deltagare

    Jag har precis fått min första faktura från DHL (jag är med i pluskontot) och priserna är högre än enligt den prislistan jag fick från pluskontot…

    Jag har fått betala 64kr för ett paket på 2 kg. Inte billigt alls.

    Hörde av mig till deras kundtjänst och fick svar att frakten debiteras efter fraktdragande vikt och volym och allt möjligt…Är grymt besviken på detta.
    Tydligen måste man fylla i alla mått exakt och bla bla…

    Och man ser ju inte vad det kostar förräns man får fakturan känns som ett lotteri…

    #134859
    nobynator
    Deltagare

    Varje vikt har en max volym, du ser själv volymerna innan du bekräftar bokningen i multishipping alt. räknar du ut dem själv. Jag tycker DHL funkar kanon förutom att de är rätt sega.

    #134861
    JessicaH
    Deltagare

    Men är jag världens lataste eller för jag tycker att det är jobbigt att behöva mäta och väga alla paket? Hur omständigt som helst ju…

    Jag har kontaktat DHL:s kundtjänst innan jag avtalade med pluskontot och då sa dem att det räckte att fylla i paketets vikt, vilket tydligen inte alls stämmer…suck vad trött jag blir

    #134862
    Joel
    Deltagare

    Det här med fraktdragande vikt är nog en smäll för de flesta nyblivna e-handlare. Jag kommer ihåg själv hur det var när vi fick första fakturan från Posten med helt andra priser än vad jag hade räknat på (ingen hade då upplyst mig om att man blir volymtaxerad så fort man är avtalskund).

    När man sedan har accepterat det och kommit på hur man ska packa så bra som möjligt för att taxeras lägre så tycker jag att det fungerar bra och det känns självklart på något sätt att speditörerna skall ta betalt för platsen paketen tar i bilen och inte bara vikten…

    Ett tips kan vara att köra med Posten (Varu)brev, där räknas endast vikten (och skrymme förstås) :)

    #134865
    fotofyndet
    Deltagare

    Att räkna med fraktdragande vikt är standard inom fraktbranschen. Varje m3 väger 280 kg, eller sin verkliga vikt om den är större. Det är samma sak om du köper frakt av Posten om du är fakturakund. Vi har få Postpaket/myPack så vi lämnar in dessa hos vårt postombud och sparar en hel del på det.

    #134881
    JessicaH
    Deltagare

    Känns som man blivit lurad bara, den där superbilliga prislistan från pluskontot känns som ett skämt jämfört med den fakturan jag fick.

    Vi kan inte packa mer effektivt heller, vi har inte lådor utan packar med postorderpåsar exakt efter produktens storlek:(
    Tyckte DHL verkade så bra med de priserna, skickade med posten innan och det gjorde att vi var tvungna att ha höga fraktpriser.

    Har precis sänkt dem till en fast frakt men vet inte hur det kommer att fungera nu när priserna inte alls är vad jag trodde.

    #134885
    Parvelito
    Deltagare

    Postorderpåsar är ”farligt” eftersom mätutrustningen mäter yttermåtten och antar att allt är fyrkantigt.

    #134933
    WebWatch
    Medlem

    Jag hade samma upplevelse när vi bytte till DHL.

    Men efter en kantig inkörningsperiod lämnar jag nu exakta uppgifter på paketets storlek och fakturorna ser mycket roligare ut.

    För oss är det värt att ha koll på paketens yttermått.

    Tommy

    #134934
    Joel
    Deltagare

    Väger och mäter inte DHL inlämnade paket automatiskt? :confused:

    #134935
    Parvelito
    Deltagare

    @Joel 33109 wrote:

    Väger och mäter inte DHL inlämnade paket automatiskt? :confused:

    Jo, DHL mäter och väger. Men jag tror att man i multishipping kan ange måtten själv och då få fram fraktdragande vikt om har intresse av det.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.