hej

Startsida Forum E-handelsforumet Marknadsföring Fallgropar med affiliate program ?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 30 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95860
    dflswedenAB
    Deltagare

    Hej

    Har funderat på att komplettera adwords med några affiliate program / prestationsbaserad annonsering. vad är era erfarenheter kring det ?

    Dom kräver ju iofs relativt mycket per försäljning (10-15%), men å andra sidan betalar jag ju inget om det inte blir någon försäljning. För en nystartad som jag är det lockande. Med en större marknadsandel kan nog nyttan sjunka, men nu i början låter det lockande.

    Är det något speciellt man ska tänka på?

    #121479
    Parvelito
    Deltagare

    Ja, du behöver erbjuda mest för att få de mest intressanta sajterna intresserade, du behöver ha ett bra sortiment som säljer bra och du behöver ha rejäla marginaler själv för att det skall bli något över.

    #121503
    Cornelia
    Deltagare

    Vi har precis satt igång med Adrecord. Fördelen med dem är att de inte tar några fasta månadsavgifter eller startavgifter. Men de är ganska små och har inte så jättemånga publishers kopplade till sig.
    Vi har satt 10% som provision.

    Vi har även varit i kontakt med några andra men har backat för de fasta avgifterna. Eftersom vi är så små och nystartade kan vi inte ha en massa fasta avigfter utan få någon avkastning. Men vi kommer ev. att testa någon av de större lite längre fram som tex Tradedoubler.

    Men jag håller med Parvelito, det kan ibland va svårt att få något över själv.

    Vi har som sagt precis börjat med det här så vi har inte så mycket erfarenhet än :)

    #121506
    fotofyndet
    Deltagare

    Vi har inte arbetat med affiliates men jag såg ett blogginlägg som såg ut att kunna vara intressant för er

    5 Worst Affiliate Management Nightmares And How to Avoid Them

    #121509
    dflswedenAB
    Deltagare

    Har inlett dialog med en aktör, inga fasta avgifter eller liknande, men dom såg gärna att man hamnar runt 15% i provision (+deras 25% på de 15%). Såhär initialt kan man nog leva med det, adword är ju inte direkt gratis heller.. Har hellre höga kostnader per köp en en massa små ”brus” som kanske inte leder till försäljning.

    Jag får se hur det slutar.

    #121874
    Mystica
    Deltagare

    När det gäller Affilite så är det en marknadsförings kanal som är svår att bedömma hur man skall satsa. Att använda de nätverk som inte har några fasta avgifter eller kostnader utöver provisionen är väl en bra start men dom har sällan siter kopplade till sig som genererar en kvalitativ och köptstark trafik. Du finner mest lyckosökande bloggare som tror dom skall tjäna storkovan på dina annonser i de nätverken.
    En annan aspekt är också att annonsmaterialet som du lägger in i nätverket kan vara såpass fel att du får fel kunder till butiken. Så de första månaderna så rekommenderar jag dig till att byta ganska ofta för att gämföra vad för typ av besökare du får. Om du däremot är beredd att satsa en liten större summa pengar så kan nog denna typ av annonsering på utvalda platser vara en fin investering. själv har jag inte kunnat hitta någon bra balans med affiliate nätverk och finner det svårt att göra så.

    #121902
    Bjorn
    Deltagare

    En fallgrop man kan råka ut för är rabattkodssajter, även om du inte har några aktiva rabattkoder ute så listar de t.ex. erbjudanden du kör, eller saker som ”Fri frakt över 1000:-” (som man kanske alltid har). Problemet är att dina kunder ser rutan ”rabattkod” i kassan, googlar din butik + rabattkod, klickar sig vidare på rabattkodssajten och taggas med affiliatprogrammet, och du får således betala provision för något de inte presterat för. Upptäckte detta med en kund jag jobbar med som pyntade många tusenlappar i månaden rätt i sjön. Även när det gäller PPC så bör du ha lite koll, om du kör det själv, annars blir dina nyckelord dyrare.

    Har själv goda erfarenheter av Adrecord, de jobbar bara på resultat och tar inga fasta avgifter.

    #126139
    martinkiland
    Deltagare

    Återupptar den här tråden.

    Kör nu sen ett tag tillbaka affiliate via adrecord. Nu har en del sådana här rabattkodssajter lagt upp oss med affiliatelänkar. Och eftersom vi inte jobbar med rabattkoder antar jag att dom är ute att lyckas med det som Björn skriver.

    Så till er som kör affiliate: nekar ni dessa sajter till era program?

    #126141
    Parvelito
    Deltagare

    Klart att det är det tricket de kör. Googlar man rabattkod k i lands så får man massor med träffar som erbjuder både det ena och det andra om man klickar sig igenom där, men i slutänden hamnar man i din shop och med en fin kaka satt av sajten.

    Förutom att det blir dyrt så riskerar du dessutom att få en massa kunder som är besvikna eftersom det utlovas fria frakter, 45% rabatt och liknande som kunderna ju inte får, eftersom det inte finns några koder.

    Min personliga åsikt är att ett affilliatenätverk som inte kan hålla de där gamarna borta som publishers förtjänar inga annonsörer heller.

    #126142
    Nicklas
    Deltagare

    Ett sätt att slippa dem är att inte erbjuda dem några rabattkoder.
    Då kommer de förmodligen inte att dominera sökresultaten på detta då det inte kommer koder med jämna mellanrum. Vill man ta det ett steg längre så radera dem men hela grejen med affiliate är ju att dra sales till din butik och du får se till att dominera sökresulaten även av denna karaktär så ska det nog inte vara några problem.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 30 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.