hej

Startsida Forum E-handelsforumet Logistik Felaktiga beräkningar av paket på DHL – Någon mer med detta problem?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100168
    Kai_Zeger
    Deltagare

    Hej
    I november 2012 upptäckte jag vid kontroll av fakturan att flertalet av mina sändningar kostade mycket mer än de övriga, fast vikten och storleken på kartongerna var detsamma. Fick svaret att maskinen på DHL:s terminal hade på något sätt räknat fel. Tog kontakt med DHL support som krediterade de felaktiga summorna.
    Efter den händelsen var jag mer noga att kolla varje faktura och gjorde små anteckningar på varje följesedel vilken storlek kartongen var på och vilken den verkliga vikten var.

    Nästan varje vecka sedan november 2012 så har det varit fel på minst en sändning varje vecka, där det kunde skilja på tiotals kg på den fraktdragande vikten fast paketet är lika litet som de övriga med samma vikt.

    Det är tidsödande att behöva göra den här typen av kontroller, och sedan anmäla det till supporten varje vecka att det är något fel på sändningen.

    Är det någon mer än jag som har detta problem eller det bara jag som överreagerar?

    #164501
    Fruktsam
    Deltagare

    Jag har visserligen inte kontrollerat att den fraktdragande vikten stämmer eftersom jag tycker beloppen verkar stämma. Men jag kanske ska titta lite noggrannare på det för säkerhets skull.

    Vilken terminal är det som problemet gäller?

    #164503
    Qarillion
    Deltagare

    Jag har också tyckt att fraktkostnaderna verkar stämma men ej kollat upp så att det är 100% korrekt. Tror tyvärr det skulle ta mer tid än vad vi skulle få tillbaks på det.

    Däremot har vi haft samma problem med posten då det räcker att en tejpbit sticker ut någonstans så blir volymen extremt mycket större och då även frakten. Postens fraktkostnader är ju ofta högre än DHL och just den storleksbaserade delen tycker jag gör enormt med skillnad hos Posten.

    Vi fick några kollin där folk satt på buntband på plastlådor och ej klippt av dem. Istället för 120:- i frakt så blev det strax under 600:-.

    #164514
    Piratessan
    Deltagare

    Har hänt mig 2 ggr med DHL under året. Första gången rättades fakturan utan knussel, men andra gången behandlade de mig mer eller mindre som om jag försökte fuska. :( Tog typ 10 mail fram och tillbaka innan de ändrade.

    Sen dess skriver jag alltid in måtten på paketen i Multishipping, inte bara vikten. Inga fel sedan jag började med det.

    #164525
    banane
    Deltagare

    Har också varit med om det. Samma vikt och samma mått men olika pris på fakturan utan att Dhl kan förklara varför. Har bara sett det en gång dock.

    #164540
    Jeff
    Deltagare

    @Qarillion 65309 wrote:

    Postens fraktkostnader är ju ofta högre än DHL och just den storleksbaserade delen tycker jag gör enormt med skillnad hos Posten.

    Jag kanske missförstod dig men volymtaxeringen för den fraktdragande vikten ska beräknas lika hos dessa då det som gäller är 280kg per 1m3.

    #163969
    Kai_Zeger
    Deltagare

    Detta gäller för terminalen i Malmö.

    Jag skriver alltid in vikten och måtten på alla paket som skickas iväg via Multishipping, ändå blir det fel på en hel del paket.

    #164544
    bslask
    Deltagare

    DHL tar ingen hänsyn till vad du skrivit in utan fakturerar efter de mått som scanningsapparaturen på deras terminal säger.

    Jag har efter dryga två år aldrig sett att jag blivit ”upptaxerad”, kanske det beror på vilken form man har på de paket man skickar, ju mindre kompakta och fyrkantiga desto större chans till fel skulle jag tro.

    @Kai_Zeger 65354 wrote:

    Detta gäller för terminalen i Malmö.

    Jag skriver alltid in vikten och måtten på alla paket som skickas iväg via Multishipping, ändå blir det fel på en hel del paket.

    #164548
    Piratessan
    Deltagare

    Lustigt nog så är en av de kartonger som de mätt fel för mig DHLs eget emballage, alltså de gula kartongerna. Den andra var en skokartong inpackad i brunt papper.

    Båda gångerna har deras mått haft en delcimal fel eller vad man ska säga. Dvs, det faktiska måttet var ex. 35 x 35 x 6 cm. DHLs volymvikt fick jag fram om jag tog t.ex. 35 x 35 x 60 cm. Alltså en rejäl skillnad som tyder på ”mänskliga faktorn”?

    Främsta anledningen till att jag skriver in måtten i Multishipping är att jag fick höra ”men du har ju inte skrivit in några mått själv” senaste gången jag klagade. Kanske har jag bara haft tur sen dess.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.