hej

Startsida Forum E-handelsforumet Marknadsföring Finns inte på Google

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102019
    jouni_h
    Deltagare

    Hej.
    Körde igång vår webbutik för snart 1 månad senare. Har läst mycket om marknadsföring o SEO på nätet i olika forum. De flesta verkar vara överens om att det är svårt att komma högt upp i sökresultaten.
    Vårt problem är att vi existerar inte ens på Google!!
    Vi har försökt att SEO-optimera enl. alla tips man hittar, samt försöker göra så mycket kopplingar som det går via verktyg för webansvariga i Google, samt analytics o hela biten. Vi har sedan starten haft 1 ynka order i butiken o det tack vare marknadsföring på Facebook. Det är ju tyvärr svårt att göra reklam för sig själv bland sina vänner :(
    Hur ska man göra för att överhuvudtaget bli synlig på sökmotorerna?
    Är det bara sån otroligt seg uppdatering för att bli indexerade i deras system?
    Tips emottages tacksamt (o desperat) !!

    #175956
    Paola
    Deltagare

    Hej,

    har ni provat att kolla on-page resultat här för de sidor och nyckelord ni vill ranka på?: Gör en gratis SEO-analys med vårt SEO-verktyg | Pineberry

    Kan ju ge en fingervisning över saker ni kanske glömt =)

    /Paola

    #175958
    DavidWigg
    Deltagare

    Hej!

    Jodå, er sida är indexerad. Testa att söka på ”sweetdoggie.se” på Google eller denna fras:

    site:sweetdoggie.se

    Där ser ni vad som är indexerat. Jag tycker att ni ska jobba mer med titlar, rubriker, meta description och produktbeskrivningar.

    Era nyckelord ska in i dessa. Jag ser tex inte ens ordet ”hund” eller ”hundprodukter” på titeln för framsidan

    Att ni inte syns på relevanta fraser handlar mycket om att ni saknar ”trust”, ni är så pass nya och har inga länkar till sidan.

    Fixar ni till titlar osv, skaffar lite inlänkar och väntar ett tag så ska ni se att det händer grejer :)

    #175963
    jouni_h
    Deltagare

    Tack för 2 mycket relevanta o bra svar!!
    Provade att googla på vårat namn,men kunde inte finna den någonstans. På Bing kommer den faktiskt upp överst i listan. Har faktiskt inte provat söka på hundprodukter el. liknande än, för jag räknar ju med att vi är så nya att vi kommer väldans långt ner. Ville bara kolla om vi överhuvudtaget syns på Google.. :P
    Dags att ta nya tag i sidornas optimering nu då :)
    Ska göra en analys med hjälp av ditt tips, Paola!!
    Tack än en gång :) // Jouni

    #175967
    Rudolf
    Deltagare

    David har helt rätt med tillägget att Google primärt är en textsökmotor. De förstår texter väl, gillar texter och de rankar primärt texter.

    Nackdelen med SEO är att det är komplext och tar tid, speciellt om man aldrig gjort det. Det du behöver bli en mästare är

    Online PR
    Adwords
    GDN
    Facebook
    och till sist remarketing/retargeting
    För allt det är mkt snabbare och du får fortare kundfeedback och kan ändra på saker och ting.

    #175976
    Gamsun
    Deltagare

    Sökmotoroptimering tar tid – I alla fall om det är fler än du som vill synas på ett visst sökord. Om du vill ha snabba resultat medan du funderar på hur du ska jobba med SEO (och som David säger, ökar din ”trust”), så tycker jag att du ska börja med det här:

    1. Leta upp en duktig leverantör för Google Adwords-annonsering. Det finns en hel uppsjö, så sök igenom forumet och följ diskussionerna först. Testa dig fram, och tänk på lönsamheten.
    2. Leta upp ett par duktiga affiliate-nätverk. Jag rekommendera Adrecord och Adtraction. Förhandla bort alla fasta kostnader eller välj ett annat nätverk. Du betalar då enbart provision för faktisk försäljning.
    3. Ta kontakt med relevanta bloggar och erbjud dem presentkort i butiken om de tipsar om dig.

    Läs under tiden på lite om SEO och vad som krävs idag, så är jag säker på att du hittar en duktig leverantör även där.

    Lycka till!

    #175985
    jouni_h
    Deltagare

    @Rudolf 78916 wrote:

    David har helt rätt med tillägget att Google primärt är en textsökmotor. De förstår texter väl, gillar texter och de rankar primärt texter.

    Nackdelen med SEO är att det är komplext och tar tid, speciellt om man aldrig gjort det. Det du behöver bli en mästare är

    Online PR
    Adwords
    GDN
    Facebook
    och till sist remarketing/retargeting
    För allt det är mkt snabbare och du får fortare kundfeedback och kan ändra på saker och ting.

    Jättefina tips allihop.. Tyvärr är det rätt så mycket grekiska för en nybörjare som jag . Har dålig koll på vad t.ex. GDN, Online PR, remarketing/retargeting o affiliate betyder.. :P
    Har lite att sätta mig in i o googla på. Har gjort det en del, men de flesta förutsätter att man har en massa förkunskaper i ämnet.

    #175992
    AndersEkman
    Deltagare

    Först och främst hade jag nog sett över sidan ni har lite. Kika på lite snygga mallar, om ni är något tekniska av er så skulle jag tipsa om t.ex. Magento, där det till och med finns en hel del snygga gratisteman. Jag skulle även se över saker som att få allting centrerat på sidan, bakgrund, logga, knappar (till exempel att det står ”köp” på en produkt och ”visa info” på alla andra).

    Det kan kännas som att börja lite i fel ände, och jag är säker på att ni har begränsat med kapital och vill börja tjäna pengar så snart som möjligt, men i ärlighetens namn spelar det inte så stor roll om ni driver massa trafik till sidan om ingen handlar.

    Sedan hade jag läst några grundläggande guider om ni vill göra sökmotoroptimeringen själva, som t.ex. Moz guide:
    SEO: The Free Beginner?s Guide From Moz

    Jag hade även börjat med lite lågt hängande frukt för att få era första länkar. Kanske har ni vänner / familj som har hemsidor / bloggar, och skulle kunna tänka sig att länka till er? Finns det forum om hundar där ni kan presentera eran butik?

    Har ni lite kapital att röra er med så hade jag kikat på annonsering i Facebook eller Adwords som kommer ge betydligt bättre avkastning. Det är en relativt låg konkurrens i er niche, så ni borde kunna komma hyfsat billigt undan.

    Måste i slutändan hålla med Rudolf att om det brinner i knutarna så finns det andra saker än sökmotoroptimering som ni nog borde lägga er tid på istället.

    #176005
    Runns.se
    Deltagare

    Jag hade börjat samla omdömen på https://se.trustpilot.com/ , det ökade våran försäljning med 15%

    #176294
    jouni_h
    Deltagare

    Man tackar än en gång för tipsen. Tyvärr kan vi inte göra så mycket åt mallarna själv, utan är utlämnad åt nordisk e-handel, som distribuerar sidan, eftersom vi inte är kunniga inom CSS. Det vi kan göra är förbättra layouten, men jag har en delägare (och sambo) som gillar rosa.. :P Är själv inte helt bekväm med layouten men får tyvärr leva med det för husfridens skull..
    Vi har provat adwords och facebook som marknadsföring, men har ytterst begränsad budget. Hittills har vi fått betala allt ur egen ficka, för sidan är långt ifrån självbärande än. Vi tar tacksamt emot fler tips, för att underlätta för kunder att handla från oss, men jag förstår inte riktigt vad du AndersEkman menar. Tycker att vi har det så som du beskriver det, eller hur menar du?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.