hej

Startsida Forum E-handelsforumet Marknadsföring Funderar på marknadsföring via Blogvertiser

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99303
    IgorD
    Deltagare

    Hej alla e-handlare!

    Jag tänkte göra min frågedebut här på forumet idag denna underbara söndag kväll från ett snöigt Malmö :).
    Det gäller marknadsföring genom Blogvertiser.com. Vi har nyligen registrerat oss där och vill nu testa på att sprida ordet om oss och våra två webbutiker Kökshem.se och Disktrasor.se via Blogvertiser.

    Vad har ni för erfarenhet av Blogvertiser? Positivt/negativt? Är det lönt att ens ge sig på det? Man får ju fler besökare men blir det även en del köp eller har det mest varit ”fönstershopping”?

    Tack på förhand för era kloka och värdefulla svar (får vi hoppas) :)!

    #156928
    hakedq
    Deltagare

    Tror inte ni kommer få några kunder genom marknadsföring via Blogvertiser om du inte möjligtvis hittar väldigt relevanta bloggar som skriver om er. För mig handlar Blogvertiser framför allt om att man köper länkar, det blir självklart dyrare än om man hade kontaktat bloggarna direkt men å andra sidan slipper man det jobbet.

    #156968
    Rob
    Deltagare

    Jag gillar inte deras villkor riktigt.

    Blogvertiser har alltid rätt att ändra användarvillkoren på Blogvertiser om detta behövs för att efterleva lag och myndighetsbeslut eller av andra anledningar. Vi uppmanar användarna att gå in på användarvillkoren för att se om ev. ändringar gjorts. Genom att fortsätta använda Blogvertiser anses användaren ha godkänt förändrade regler och villkor.

    Varje gång man använder tjänsten måste man alltså återigen läsa igenom villkoren för att se om något ändrats sen sist.

    §7
    6. Beställaren äger ej rätt att kontakta och eller bedriva affär direkt gentemot bloggaren.

    Skulle Beställaren bryta mot de villkoren uppräknade i §7 ”Speciella rättigheter & skyldigheter beställare” utgår vite till Blogvertiser på minst 50.000 SEK.

    Så fort man registrerat sig som annonsör hos Blogvertiser har man alltså fått en lista på tusentals(?) bloggare som är förbjudet att kontakta om man inte vill böta 50000 kr.

    #156973
    Anders Granstrom
    Deltagare

    Hej Igor,
    Anders heter jag och är en av delägarna till Blogvertiser.

    Jag kan inte svara för alla våra kunder, men jag upplever att det är en stor variation i resultat när det gäller kundanskaffning. Ju mer specifikt erbjudande/tävling/kampanj (eller liknande) du går ut med, desto större sannolikhet är det att det kan lyckats.

    Ett uppdrag där bloggarna ombeds allmänt tycka till om sajten har troligtvis lite framgång medan en riktat erbjudande som ex Joel som driver Kigurumi.se har bloggat om här på ehandel.se (Joel bloggar om sin nya e-handel – Uppdatering: Blogvertiser) har en mycket större chans. Det är som att bygga en kampanj eller affiliateprogram, ju mer arbete man lägger ner, desto större chans för framgång.

    Naturligtvis är även chanserna störst om man har en spännande & rolig produkt. Blogvertiser funkar inte för alla, minst chans är det troligtvis för företag som kör B2B.

    Du får gärna mejla till anders.granstrom@blogvertiser.com ifall du undrar något mer.

    ROB
    Vi mejlar alltid ut när vi genomför villkorsändringar, men vi kan aldrig vara säkra på att nå alla då bloggarna byter mejladresser med jämna mellanrum. Detta är anledningen till denna formulering. Vi försöker aldrig med att smyga med ändringar. Ibland kan det hända att det kommer lagändringar och då behöver vi agera snabbt för att vi inte ska riskera att ”bryta mot lag”.

    När det gäller paragraf 7 så har det tyvärr varit många som blivit ”medlemmar” med enbart syftet att ”bygga” sin egen kontaktlista och därav att denna har skapats. Det vi syftar mer till är att kunden/annonsören inte äger rätt till att bedriva samma typ av affär gentemot bloggaren som de gör via Blogvertiser (dvs betala pengar för att få en recension skriven).

    Vi inser naturligtvis att det inte är rimligt att ni inte skulle få ha någon kontakt alls. Om ni vill skickar produkter till bloggarna eller har andra typer samarbeten så är detta naturligtvis helt ok. Men att enbart registrera sig för att gå in och kopiera alla bloggares kontaktuppgifter är inte ok.

    Jag hoppas jag svarade på dina funderingar Rob, annars får du gärna mejla till mig på anders.granstrom@blogvertiser.com ifall du undrar något mer.

    Mvh
    Anders Granström
    Blogvertiser.com

    #156987
    IgorD
    Deltagare

    Hej Anders och tack för lite förtydligande kring era villkor!

    Vi har bestämt oss för att testa och köra med samarbeten genom Blogvertiser i det första kvartalet på 2013, så ni finns nu officiellt med i vår marknadsplan för början på nästa år :).

    En fråga har jag dock angående paragraf 7 i era villkor som du kommenterade i inlägget.
    I Paragraf 7 står det: §7
    6. Beställaren äger ej rätt att kontakta och eller bedriva affär direkt gentemot bloggaren.


    Skulle Beställaren bryta mot de villkoren uppräknade i §7 ”Speciella rättigheter & skyldigheter beställare” utgår vite till Blogvertiser på minst 50.000 SEK.

    Din kommentar var: Det vi syftar mer till är att kunden/annonsören inte äger rätt till att bedriva samma typ av affär gentemot bloggaren som de gör via Blogvertiser (dvs betala pengar för att få en recension skriven).

    Vi inser naturligtvis att det inte är rimligt att ni inte skulle få ha någon kontakt alls. Om ni vill skickar produkter till bloggarna eller har andra typer samarbeten så är detta naturligtvis helt ok.

    Så du skriver att det är orimligt att utesluta kontakt med bloggarna från era listor samt att det är helt ok att skicka produkter till dem och ha andra samarbeten, men då borde detta stå med som en extra parentes i era villkor under paragraf 7, just för att undvika missförstånd/oklarheter.

    #156990
    Anders Granstrom
    Deltagare

    Vad kul att höra att ni vill testa oss, det uppskattar vi.

    Formuleringen är lite bred för den paragrafen, även om den syftar till just den affären som en annonsör kan ha med en bloggare. Vi ska titta på den och fundera på en annan formulering som kan vara mer passande.

    Hoppas att ni blir nöjda mer er satsning och skulle det vara något så är det bara att ni hör av er.

    Mvh
    Anders

    #157021
    Kenan83
    Deltagare

    Hej.

    Jag tittar lite på er sida nu och ser att ni har bloggar som har ca 15-50 läsare och det kostar mellan 400-600 kr.

    Har jag missat nåt?

    #157064
    Anders Granstrom
    Deltagare

    @Kenan83 57498 wrote:

    Hej.

    Jag tittar lite på er sida nu och ser att ni har bloggar som har ca 15-50 läsare och det kostar mellan 400-600 kr.

    Har jag missat nåt?

    Värdet på bloggarna sitter inte enbart i antalet besök utan kvaliteten på bloggen, inriktningen (om den är väldigt nischad), om besökarna är aktiva och kommenterar osv osv.

    Sedan finns det en del bloggare som inte vill blogga för den summa som vi värderat dem till och ber att vi höjer priset (vilket vi då gör).

    Mvh
    Anders Granström
    Blogvertiser AB

    #157071
    IgorD
    Deltagare

    Vi har smygstartat med att testa på Blogvertiser och det var faktiskt ganska lyckat med en del order tillbaka genom bloggarens inlägg :). Och då tog vi ändå det billigaste alternativet för 100 kr bara för att testa på det.

    Så det ska bli intressant med ett större test under kvartal 1 med dem lite ”dyrare” bloggarna.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.