hej

Startsida Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Hur bokför ni som tar betalt med payson?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95324
    hattifnatt
    Deltagare

    Måste finnas många webbutiker som tar betalt med payson där ute, hur löser ni bokföringen? Jag tänker då på den där avgiften som payson tar ut för varje transaktion. Det är en ganska stor avgift, så det blir lite när man lägger ihop alla ordrar.

    Vad använder ni som verifikation för dessa avgifter. När man är inne på sitt konto på payson verkar det som man endast kan skriva ut kvitto per transaktion, man måste alltså skriva ut alla enskilda transaktioner för att få med verifikation på alla avgifter.

    Är det så här man måste göra om man använder payson? (SKriva ut kvitto på varje transaktion). Hur gör ni som använder payson?

    #117403
    Parvelito
    Deltagare

    Jag brukar exportera transaktionerna veckovis, och journalföra dem. Sedan blir det en verifikation till med de samlade avgfiterna på.

    #117406
    hattifnatt
    Deltagare

    Jag tyckte exporten till ett excelblad var ganska intetsägande. Kärnan var ju i princip en tabell med en epostadress och en annan tabell där det står en avgift. Inget företagsnamn, org.nr osv, och inte mitt namn heller. Godkänd verifikation?

    Fast tittar man på ”Historik – Detaljer” för varje transaktion står det ju faktiskt inget mer än i excelbladet. Så det är inte mycket att göra, excelexporten ser likvärdig ut.

    Egentligen skulle man ju vilja ha ett slags kvitto från Payson, där det står att payson tagit betalt av mig si och så mycket.

    Hur menar du med en verifikation som har de samlade avgifterna på? Gör du den själv eller får du fram den från payson?

    #117407
    Parvelito
    Deltagare

    Jag använder ett affärsystem och gör en enkel fakturajournal. Har man något annat ”tjimonix” som man bokför med får man försöka hitta ett eget sätt att bokföra.

    #117409
    hattifnatt
    Deltagare

    Hmm fortfarande ska ju en fakturajournal per definition innehålla hänvisning till ett bokföringsunderlag för varje post.

    Frågan är vad man har för underlag för Paysons kvittoskygga avgifter?

    Säg så här då: om man har 1 transaktion med Payson, vart finner jag en verifikation att använda när jag bokföra den här avgiften som Payson tagit ut.

    Skulle jag kunna annvända det där excelbladet där det inte ens står vilket företag det handlar om?

    #117410
    Parvelito
    Deltagare

    Jag och min revisor tycker gott att dessa Excelunderlag räcker, eftersom Skatteverket vid en revision utan problem kan gå in och kolla Payson-kontot. Det viktiga är att man inte blandar in en massa privata affärer där, för då kan det bli jobbigt.

    #117411
    hattifnatt
    Deltagare

    stort tack, nu förstår jag mycket bättre. Det låter rimligt eftersom Payson har ett referensnummer med på varje transaktion.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.